Eveniment de aniversare și planuri de extindere pentru restaurantul Sciccheria

Eveniment de aniversare și planuri de extindere pentru restaurantul Sciccheria
person Horeca
access_time_filled

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria organizează, pentru oaspeții săi, o cină eveniment, la patru mâini, în cadrul căreia cheful rezident Michael Passarelli va găti alături de Giuseppe Raciti, care a adus restaurantului Zash, din Catania, o stea Michelin. 

Astfel, în data de 15 iunie, începând cu ora 19:30, va avea loc Etnavaganza, o seară dedicată gastronomiei siciliene, cea care a consacrat Sciccheria, punând restaurantul în topul preferințelor iubitorilor de experiențe culinare. Cei doi chefi își vor încânta oaspeții cu un meniu de degustare de 7 preparate neo-siciliene, asociate cu vinuri italienești, menite să aducă un tribut mineralității terroir-ului și prospețimii caracteristice Mării Ionice. 

Ne-am dorit să marcăm un an de Sciccheria cu un eveniment care să exprime foarte bine ADN-ul nostru sicilian și care să ofere oaspeților o experiență plăcută, memorabilă, cum nu au mai trăit în București. Asocierea celor doi chefi este una extrem de reușită, pasiunea, curiozitatea și dragostea lor față de Sicilia se împletesc în două stiluri gastronomice extrem de personale, dar, în același timp, complementare”, a spus Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Evenimentul din 15 iunie este prima ocazie care îl aduce pe chef Giuseppe Raciti, în România. Talentatul profesionist supranumit de presa din Italia “cheful vulcanic”, a lucrat în unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, cum sunt San Domenico Palace Hotel, din Taormina, Palace Hotel, din Gstaad și Kulm Hotel, din St.Moritz. Cu toate acestea, el a decis să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale, un tărâm care îl fascinează și de care se simte profund legat. 

Indiferent unde am călătorit, mi-am dorit întotdeauna să mă întorc acasă și să aduc cu mine tot ce am învățat. Sunt mândru de rădăcinile mele siciliene, pe care le onorez prin preparatele create. Gastronomia mea își propune să creeze un lanț de povești, pe care oaspeții să le savureze și în care să simtă emoția și sufletul regiunii pe care o reprezint, de la celebrul vulcan, până la poalele Etnei și, mai departe, până la Marea Ionică”, a povestit chef Giuseppe Raciti. 

Stilul culinar al premiatului chef este unul extrem de rafinat, aparent simplu, centrat în jurul aromelor și texturilor mediteraneene, care primesc, astfel, o abordare cosmopolită, modernă. 

Evenimentul pe care îl pregătim va fi o declarație de dragoste față de un tărâm drag, pe care ne dorim să îl celebrăm. Meniul creat împreună cu Giuseppe Raciti va arăta oaspeților o față modernă, extrem de rafinată și elegantă a gastronomiei siciliene”, a completat Michael Passarelli, chef rezident Sciccheria. 

Oaspeții care vor să își rezerve locul la evenimentul din 15 iunie o pot face, trimițând un email pe adresa claudia@sciccheria.ro. Costul experienței culinare integrale este de 950 lei/ persoană, iar numărul locurilor disponibile este de 40.

Fondatorii restaurantului Sciccheria își propun să se extindă la nivel național și internațional


Sciccheria a devenit, în doar un an, unul dintre restaurantele preferate ale iubitorilor de experiențe fine din București și din zona metropolitană a orașului. Localul cu 120 de locuri a înregistrat, în ultimele 12 luni, o cifră de afaceri de aproximativ 1.4 milioane de Euro, ajungând, în perioada recentă, la aproximativ 130 de oaspeți pe zi. 

Încă de la deschidere, prioritatea noastră a fost să oferim oaspeților experiențe la cele mai înalte standarde, iar faptul că am reușit să creăm o comunitate de persoane care revin cu recurență ne demonstrează că pasiunea și dedicarea noastră își ating scopul. Ceea ce mă bucură extrem de mult este că am câștigat încrederea celor care ne trec pragul. Dacă la început oaspeții mergeau pe preparate iconice, cum sunt parmigiana Rossa, spaghetele carbonara, bruschetele sau caracatița, pe care le mai gustaseră, de-a lungul vizitelor în Italia, acum văd o deschidere mult mai mare către preparatele noi, mai puțin convenționale, pe care le introducem în meniu. Câteva exemple includ tartarul de avocado, mango și homar, carpaccio de crevete roșu de Mazzarra, magnum de foie gras tras în ciocolată neagră. În toate acestea, se simte foarte bine personalitatea culinară a lui Michael Passarelli”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria. 

După succesul înregistrat în zona de nord a Capitalei, fondatorii Sciccheria își propun să replice modelul de afaceri în centrul Bucureștiului, unde vor deschide un restaurant până la finalul anului, și în alte orașe mari ale României, cum sunt Constanța și Cluj. În plus, proprietarii analizează și oportunitățile de afaceri din Dubai, Londra, Paris și Roma.

Credem cu tărie în conceptul nostru gastronomic și de business, așa că lucrăm deja la extinderea brandului. În următorii 5 ani, ne propunem să deținem și să operăm până la opt restaurante Sciccheria”, a confirmat Claudia Militello. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302