Industria ospitalității își deschide porțile în perioada 6-7 mai

Industria ospitalității își deschide porțile în perioada 6-7 mai
person Horeca
access_time_filled

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) organizează a doua ediție a evenimentului național „Zilele Porților Deschise În Industria Ospitalității” în perioada 6-7 mai.

Evenimentul este organizat de FIHR cu sprijinul Ministerului Educației, Asociației Profesorilor și Mentorilor din Turism – Edu4Tourism, Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism și a Institutului Francez din România.
 
Campania își propune să facă industria ospitalității mai atractivă pentru tineri, cu atât mai mult în contextul în care tot mai mulți dintre aceștia aleg să urmeze o carieră în turism în afară țării, această decizie afectând activitatea industriei hoteliere și societatea românească.
 
În perioada 6-7 mai 68 locații din 28 orașe și stațiuni vor găzdui peste 2000 de elevi și studenți, numărul acestora este în creștere, procesul de înscriere fiind deschis până la finalul zilei de 4 mai.
 
Industria hotelieră are nevoie de sprijinul sistemului educațional pentru a pregăti aici acasă în România o nouă generație de profesioniști în turism. O putem face doar dacă suntem cu toții implicați în acest proces de formare, pornind de la elevi, studenți, profesori și părinți, până la noi operatorii din industria ospitalității. Cred că nu poate fi nimic mai frumos decât să știm că am reușit să contribuim la formarea profesională a unui tânăr sau mai multor tineri și că i-am ajutat pe unii dintre ei să își găsească vocația în domeniul ospitalității” a spus Călin Ile, Președinte FIHR.
 
Unitățile de cazare din întreaga țară și membrii afiliați FIHR din educație, precum American Hotel Academy Brașov, Horeca Culinary School București, Institutul Culinaire Disciples Escoffier și ohma by winsedswiss (VET by EHL) cu campusuri în București, Oradea și Poiana Brașov își vor deschide porțile pentru tineri, cărora le vor arăta ce înseamnă un job în industria ospitalității. Este o acțiune prin care industria ospitalității va reuși să atragă mulți tineri să treacă dincolo de ușile unui hotel, să vadă ce este într-o bucătărie, într-o recepție de hotel, cum se organizează un eveniment la noi în industrie, ce face echipa de la vânzări și marketing, să facă un tur al locațiilor, unde vor întâlni tineri ca și ei care le vor povești drumul lor în industria ospitalității.
În cadrul programului dedicat acestui eveniment, tinerii pot să viziteze mai multe departamente pentru a vedea ce se întâmplă în spatele ușilor unde publicul nu are acces în mod obișnuit și pot participă la workshopuri pentru a înțelege cum funcționează aceste departamente.
 
Organizăm acest eveniment pentru ca elevii și studenții să descopere cât de interesant este să lucreze în unul dintre cele frumoase domenii – industria ospitalității, industria zâmbetului, un domeniu în care interacțiunea umană este permanentă, întâlnești în fiecare zi oameni noi, eviți rutina plictisitoare din alte joburi. Evenimentul organizat împreună cu membrii noștri reprezintă o invitație pentru tineri de a descoperi ce înseamnă să își aleagă o meserie în care pun pasiune și sunt nerăbdători să afle ceva nou în fiecare zi. Suntem totodată recunoscători că presa ne ajută să comunicăm acest eveniment național prin intermediul canalelor media pe care le reprezintă” a adăugat Otilia Demian – Secretar General FIHR și Coordonatorul național al proiectului „Zilele Porților Deschise”.

Locațiile partenere la acest eveniment pot să fie vizitate în zilele de 6 și 7 mai, între orele 09:00 și 18:00, în urma înscrierii prealabile pe pagina evenimentului de pe site-ul FIHR.
 
Lista cu locațiile care își deschid porțile în întreaga țară este disponibilă pe site-ul FIHR.

.
Programul național al evenimentului va fi publicat pe site-ul FIHR în data de 5 mai și va fi actualizat în timp real în funcție de modificările care pot apare în ultimul moment din partea unităților de învățământ și/sau a locațiilor gazdă.
 
„Este important să înțelegem atât noi, ca membrii ai industriei ospitalității, cât și formatorii tinerilor de mâine, că nu putem avea un turism românesc în viitor decât dacă investim astăzi în educație. Viitorii oameni de turism au nevoie să întâlnească tineri ca și ei, să asculte poveștile lor despre alegerea carierei și experiența de muncă și să îndreptăm întregul proces educațional către o abordare practică, directă și bazată pe oameni și experiențele lor” – a menționat Marius Băzăvan, Membru în Comitetul Director FIHR și Coordonatorul Grupului de Lucru pentru Educație din FIHR.
 
„Zilele Porților Deschise În Industria Ospitalității” este unul din proiectele dedicate educației în care FIHR se implică: susținerea învățământului dual, proiectul „Adoptă un liceu”, elaborarea unui ghid de practică în industria hotelieră, care va fi lansat în toamna acestui an.
 

Despre FIHR

Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) – este prima organizație patronală din turismul românesc și cea mai reprezentativă din industria hotelieră, prin cifra de afaceri și numărul de angajați, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din România după cifra de afaceri, fiind prezentă la nivel național în peste 48 localități (25 județe) și cumulând peste 17.000 camere în proprietățile hoteliere membre.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302