‏Israelul își deschide granițele, începând cu 1 martie, pentru turiștii nevaccinați

‏Israelul își deschide granițele, începând cu 1 martie, pentru turiștii nevaccinați
person Horeca
access_time_filled

‏Israel va permite intrarea pe teritoriul său tuturor turiştilor, indiferent de statutul de vaccinare împotriva COVID-19, relaxarea semnificativă a restricțiilor fiind adoptate pe fondul scăderii cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultimele săptămâni.
‏Noile reglementări vor intra în vigoare începând din 1 martie 2022, singura condiție impusă de statul Israelian constând în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

‏Israelul a menținut o politică strictă de frontieră pe tot parcursul pandemiei. Țara și-a închis prima dată granițele în martie 2020 și nu le-a redeschis până la 1 noiembrie 2021. La scurt timp după această dată, guvernul israelian decidea să-și mențină granițele închise până la finele lui 2021, pe fondul valului Omicron. În primul trimestru al acestui an, oficialii din Israel anunțau că turiștii de pretudindeni sunt așteptați în țara lor dacă îndeplinesc condiția de a fi imunizați prin vaccinare, au avut COVID sau prezentau la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Israel.
‏La intrarea în România cetățenii nu intră în carantină dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele șase luni ori prezintă un test RT-PCR negativ (efectuat cu 72 ore înainte). Carantina de 5 zile se va aplica persoanelor nevaccinate sau netrecute prin boală în ultimele șase luni, inclusiv celor care nu prezintă un test RT-PCR negativ (efectuat cu 72 ore înainte).

‏Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe linkul: https://israelsafe.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302