Litoralulromanesc.ro: Anul 2024 a început cu o creștere de 23% a rezervărilor față de ianuarie 2023

Litoralulromanesc.ro: Anul 2024 a început cu o creștere de 23% a rezervărilor față de ianuarie 2023
person Horeca
access_time_filled

Anul 2024 a început bine pentru turismul de litoral, arată datele centralizate de Litoralulromanesc.ro, care evidențiază o creștere de 23,27% a numărului de rezervări pentru sezonul estival față de luna ianuarie a anului trecut. Totodată, valoarea totală a rezervărilor făcute depășește cu aproape 32% cifrele înregistrate în aceeași perioadă din 2023. De altfel, turoperatorul raportează o creștere a vânzărilor pe tot intervalul cuprins de la lansarea programului Înscrieri Timpurii 2024, adică de la 1 octombrie 2023 până la finalul lunii ianuarie, perioadă în care vânzările au crescut cu aproape 29% față de aceeași perioadă a anului precedent.


În general, ianuarie ne indică trendul pentru anul în curs, iar cifrele obținute în prima lună a acestui an ne duc într-o zonă optimistă și ne determină să estimăm un an bun pentru turismul de litoral în România. Contează foarte mult reducerile și condițiile avantajoase de plată din programul Înscrieri Timpurii derulat de operatorii din turism, dar, în același timp, este evident că pentru tot mai mulți români litoralul autohton este principala destinație de vacanță pe care o iau în calcul atunci când își fac planurile pentru vară. Printre criteriile menționate de turiștii noștri în alegerea stațiunilor românești se numără siguranța, proximitatea și raportul calitate-preț foarte bun„, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.


Luna ianuarie confirmă și un alt trend început în sezonul precedent: turiștii care își rezervă din timp sejurul la mare caută în mod special hoteluri bine cotate, care oferă beneficii extra, precum locuri de joacă pentru copii, piscine private, meniuri variate, opțiuni de petrecere a timpului liber, activități dedicate copiilor. Cererea rămâne ridicată pentru pachetele all inclusive, în condițiile în care în sezonul 2023 numărul total al locurilor all inclusive în hotelurile de la Marea Neagră a ajuns la 18.500, în creștere cu 5.000 de locuri în comparație cu anul 2019. Clasamentul celor mai căutate stațiuni până în acest moment arată că Mamaia și Eforie Nord își dispută prima poziție, iar pe poziția a treia se află stațiunea Jupiter.
Programul Înscrieri Timpurii (Early Booking) continuă și în luna februarie, când românii interesați să își rezerve un sejur la mare pot beneficia de reduceri de până la 46% din tariful standard al unui pachet turistic și au posibilitatea de a plăti în tranșe. La jumătatea acestei luni, turoperatorul va organiza Târgul de turism online, cu extra-discounturi față de cele acordate prin programul Înscrieri Timpurii. După Târgul de Turism, reducerile acordate vor scădea gradual, pe măsură ce ne apropiem de debutul unui nou sezon estival.


Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este un retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră. Portalul www.litoralulromanesc.ro promovează peste 500 de structuri de cazare în stațiunile de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. Compania este activă în industria turismului din anul 2005, interval în care a organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,4 milioane de turiști.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302