Primul festival de vinuri din acest an a avut loc la Cluj

Primul festival de vinuri din acest an a avut loc la Cluj
person Horeca
access_time_filled

Cea de-a treia ediție transilvăneană a festivalului de vin RO-Wine s-a desfășurat în zilele de 19 și 20 martie, la Chios Social Lounge, în Parcul Central din Cluj.

Vizitatorii au avut ocazia să descopere peste 300 de etichete de vinuri premium provenite de la peste 50 de producători de vin din România sau internaționale, precum și spumante de top din Champagne, vinars, bere craft sau cafea de specialitate. În total, peste 3000 de sticle – inclusiv de vinuri bio, naturale sau îmbuteliate în sticle magnum, jeroboam sau chiar de 15 litri – au fost deschise pentru a fi degustate de către iubitorii de vin, în cele două zile ale festivalului.
Ca și până acum, una dintre atracții a fost zona Gourmet, unde participanții au avut la dispoziție de la produse aburinde de patiserie fină de inspirație franceză și varietăți de pâine până la ciocolată artizanală și sesiuni de asocieri culinare între delicatese și vinuri.
RO-Wine Cluj a fost, de asemenea, locul ales pentru lansarea oficială a gamei de vinuri NASTY, produs de Domeniile Prince Matei pentru marele campion român de tenis, Ilie Năstase. Gama cuprinde trei cupaje – Cuvée Alb (Fetească Albă & Fetească Regală), Cuvée Rosé (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Fetească Neagră) și Cuvée Roșu (Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră) – pe care vizitatorii au avut ocazia să le guste pe îndelete.

În premieră pentru publicul larg, cunoscutul iubitor de vinuri Virgil Ianțu a prezentat vinul creat pentru și împreună cu el la crama Budureasca, BonOm, un asamblaj în ediție limitată, creat din Fetească Negră, Shiraz, Cabernet Sauvignon și Merlot.

Ca la fiecare ediție, accesul a fost gratuit pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com. Festivalul a reușit să reunească profesioniști din toate colțurile țării, reprezentând magazine de vinuri, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate veniți special pentru aceasta ediție transilvăneană.

Lumea vinului s-a bucurat, de asemenea, de participarea unor personalități din lumea sportului, de la celebrul atacant Adrian Mutu la sportivi din echipa de rugby a Universității Cluj.

Această ediție a RO-Wine Cluj a marcat și un număr record de participanți, biletele și locurile fiind epuizate la doar câteva ore de la deschiderea primei zile de festival. Toate veniturile obținute din vânzarea de bilete sunt direcționate către sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Le mulțumim producătorilor care au ales să ne fie alături la RO-Wine Cluj 2022 și tuturor celor care ne-au încântat cu prezența lor la Chios Social Lounge. Așteptările noastre au fost depășite, iar entuziasmul tuturor participanților ne dă energie pentru pregătirea urmatoarelor ediții RO-Wine. Ne dorim sa avem parte de zile liniștite și să ne revedem cu bine în luna mai, la RO-Wine – ediția din București, găzduită la Fratelli Studios”, au spus Marinela Ardelean și Liviu Popescu, organizatorii RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302