Restaurantul Diplomat, un nou meniu și venituri cu 12% mai mari

Restaurantul Diplomat, un nou meniu și venituri cu 12% mai mari
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul Diplomat din Capitală a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 14 milioane de lei, cu peste 50% decât în 2019, înaintea pandemiei de COVID-19. De asemenea, în primele trei luni ale anului 2024, restaurantul Diplomat a înregistrat o creștere cu aproximativ 12% a cifrei de afaceri, comparativ cu intervalul de referință, ianuarie-martie 2023.


Diferența provine din creșterea notorietății, dar și a numărului de locuri, generate de extinderea terasei. Rezultatele financiare acoperă atât încasările à la carte, cât și pe cele ale diviziei de evenimente corporative și private, bine reprezentate în portofoliul de afaceri.

Anul 2023 a fost unul activ, pentru noi, în care am organizat constant atât evenimente proprii – brunch-uri și seri de degustare -, cât și întâlniri și lansări ale clienților noștri, persoane juridice. Suntem încântați că ne-am consolidat poziția ca gazdă de încredere pentru segmentul B2B și că am fost aleși pentru evenimente private de către oaspeții noștri apropiați. În 2024, ne concentrăm pe creșterea numărului de clienți pe segmentul à la carte, atât pentru prânz, cât și pentru cină. În prezent, avem o comunitate solidă de oaspeți, inclusiv oameni de afaceri și antreprenori, atât români, cât și expați, care ne trec pragul constant pentru întâlniri de afaceri sau pentru momente speciale alături de familie. Pentru următoarele 9-12 luni, ne propunem să atragem mai multă atenție din partea oaspeților români, astfel încât un public tot mai larg să se bucure de experiența pe care o oferim.
Estimăm că vom încheia anul cu vânzări de aproximativ 15,5 – 16 milioane de lei, depășind, astfel, valoarea inflației. Pe partea de investiții, preconizăm că vom aloca în jur de 1 milion de lei, pentru reamenajarea restaurantului, care va avea loc în vară, când oaspeții aleg să își petreacă timpul pe terasa noastră generoasă”
, a spus Mihai Troneci, operator al restaurantului.


Din mai, restaurantul Diplomat are un meniu nou
Începând cu luna mai, restaurantul Diplomat își întâmpină oaspeții cu un meniu nou, creat de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului. Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare precum tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.

De asemenea, noul meniu va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt.


Despre restaurant Diplomat

În 1922, Colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au înființat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic București. Inițial un loc exclusivist pentru sporturi și recreere, acesta a devenit un reper al elitei, atrăgând personalități precum Regele Mihai și Nicolae Titulescu. În jurul său, pe cheltuiala membrilor, a fost construit actualul parc al zonei de nord, Parcul Regele Mihai 1, al României. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat, care s-a poziționat ca o oază de relaxare, deschisă publicului larg.

Astăzi, restaurantul Diplomat este unul dintre cele mai longevive restaurante ale Bucureștiului, ce face parte din moștenirea culturală a Capitalei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302