România viticolă, peste 250 vinuri la Revino Bucharest Wine Show

România viticolă, peste 250 vinuri la Revino Bucharest Wine Show
person Horeca
access_time_filled

Salonul de vinuri şi turism viticol Revino Bucharest Wine Show va avea loc, în acest an, în perioada 9-11 aprilie, la hotelul Novotel din Bucureşti, urmând a găzdui 39 de expozanţi, producători de vinuri din România, dar şi importatori de licori de peste hotare.
Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediţie, este organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro, fiind primul eveniment de profil organizat, în acest an, în Capitală.

În cadrul evenimentului, pe parcursul a trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 250 de vinuri liniştite şi spumante. Tot aici, iubitorii de vin vor putea să afle poveştile licorilor chiar de la proprietarii sau de la enologii cramelor în care au fost realizate.

Promovăm vinul românesc de mai bine de opt ani prin proiectele CrameRomania.ro şi Revino.ro şi, încă de la început, am pus accent pe soiurile autohtone şi pe turismul viticol de la noi în ţară. Evenimentul Revino Bucharest Wine Show, ajuns la a cincea ediţie, vine în completarea acestora şi dă posibilitatea pasionaţilor şi specialiştilor să deguste vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România. Însă, aşa cum am obişnuit şi în anii trecuţi, nu vor lipsi nici importatorii care vor pune pe masă o serie de vinuri internaţionale. Pe parcursul celor trei zile de eveniment ne vom bucura de vinurile lumii, vom aprecia evoluţia celor locale şi vom completa festinul cu brânzeturi autohtone”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

Zilele de sâmbătă şi duminică ale Revino Bucharest Wine Show sunt dedicate persoanelor care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate.
Ziua de luni, 11 aprilie, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri.

Conceptul unei zile dedicate întâlnirilor de business ia amploare, mai ales pe fondul lipsei de interacţiune din ultimii doi ani dintre producătorii de vinuri şi reprezentanţii restaurantelor şi barurilor. Este nevoie de astfel de iniţiative pentru a facilita parteneriatele de afaceri, atât de necesare în mediul HoReCa”, a explicat Alina Iancu.

CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri şi creşterea nivelului de curiozitate în rândul celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România.

Revino.ro este o platformă online ce incorporează un magazin de cadouri gastronomice conturate în jurul vinurilor şi brânzeturilor locale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302