Săptămâna Bucătăriei Italiene, ediția a VII-a, 14-20 noiembrie 2022

Săptămâna Bucătăriei Italiene, ediția a VII-a, 14-20 noiembrie 2022
person Horeca
access_time_filled

Ambasada Italiei şi ICE – Agenţia Bucureşti organizează, în perioada 14 – 20 noiembrie, o nouă ediţie în România a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, anul acesta tema fiind “Convivialitate, sustenabilitate şi inovaţie: ingredientele bucătăriei italiene pentru sănătatea oamenilor şi protecţia planetei”. Manifestarea se desfăşoară în colaborare cu Accademia Italiana della Cucina, Ambasciatori del Gusto, Bilancia, Camera de Comerţ Italiană pentru România, Carrefour, Institutul Culinar internaţional Escoffier şi Parmafood.
Evenimentul anual, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, a luat fiinţă din iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale şi scoate în evidenţă gastronomia şi sectorul agroalimentar italian ca părţi distinctive ale “Made in Italy” în străinătate.

Obiectivul evenimentului este acela de a povesti publicului din România că bucătăria italiană, întruchipând cele trei valori amintite în titlu (convivialitate, sustenabilitate şi inovaţie), oferă o dietă sănătoasă care respectă ecosistemele. Inițiativa acordă atenție, de asemenea, unor aspecte colaterale relevante: problematica etichetării alimentelor; mărcile comerciale protejate și combaterea a Italian sounding; valorificarea teritoriilor și a produselor regionale.
Invitatul special din Italia este Maestrul bucătar Giacomo Devoto, originar din Sarzana, din Liguria. Chef Giacomo a început să lucreze cu Angelo Paracucchi, iar apoi s-a mutat în Valle d’Aosta, unde a deschis cabana Belvedere, „punct de referință pentru calitatea gastronomică la 2400 m deasupra nivelului mării”. Întors la Sarzana, a înfiinţat mai întâi „Officine del Cibo” și apoi „Locanda de Banchieri”.

Inițiativele planificate în cadrul Săptămânii Bucătăriei din România sunt: ​​degustare ghidată – la finalul conferinței de presă de lansare la Reşedinţa Italiei – de către Chef Giacomo Devoto, care prezintă aperitivul ca pe un moment de convivialitate prin excelență (14 noiembrie); workshop al lui Pasquale Moro, Maestrul Pizzaiolo și campion mondial la pizza servită pe tocător din lemn la Cupa Mondială 2016 de la Parma, care ilustrează calitatea echipamentelor și ingredientelor italiene pentru prepararea pizzei (15 noiembrie); masterclass susținut de Chef Giacomo Devoto, destinat tinerilor studenți și foștilor studenți ai Institutului Culinar internațional Escoffier, cu eliberarea unui certificat de participare (17 noiembrie); prezentarea de către maestrul patiser Mauro Morandin a tehnicii de preparare și gătit a cozonacului (panettone) și a altor secrete ale tradiției patiseriei italiene (17 noiembrie); concurs de pregătire a pizzei între restaurantele românești în colaborare cu Camera de Comerț Italiană pentru România și cooking show susținut de Casa Rinaldi cu produse tipic italiene la magazinul Carrefour din Centrul Comercial Băneasa (18-19 noiembrie); la Cluj-Napoca, în weekend, un festival pe terasele Hotelului Belvedere dedicat promovării produselor italiene, cu participarea unor importatori, producători și reprezentanţi ai alimentaţiei publice prezenţi în zonă care vor oferi degustări publicului participant (18-19-20 noiembrie). Pe durata întregii săptămâni, în diverse locații din România, restaurantele participante vor pregăti un meniu dedicat convivialității.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302