Sondaj Travelminit.ro privind minivacanța de 1 iunie

Sondaj Travelminit.ro privind minivacanța de 1 iunie
person Horeca
access_time_filled

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, în care au fost întrebați 200 de români din rândul clienților săi, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate. Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionați susțin că încă nu au planuri de minivacanță, însă partea bună e că hotelierii încă anunță disponibilități și oferte last minute pentru Rusalii.

De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

În ceea ce privește prețurile, Travelminit anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

Vacanțele în familie: care sunt cei mai importanți factori de luat în considerare?

Potrivit sondajului, atunci când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce privește starea de spirit din timpul vacanței, 86% dintre respondenți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie. În același timp, 12% dintre părinți susțin că o vacanță cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanțele în familie reprezintă un impediment pentru liniștea unui cuplu.

Despre Travelminit.ro
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este jucător pe piață rezervărilor hoteliere din România încă din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302