Peștera Wellness & Spa, primul hotel de 5 stele din județul Dâmbovița

Peștera Wellness & Spa, primul hotel de 5 stele din județul Dâmbovița
person Horeca
access_time_filled

Turiștii care caută locații de lux în mijlocul munților vor avea, din vara anului 2024, o nouă destinație în România. Peștera Wellness & Spa va fi un hotel de 5 stele, amplasat lângă actualul Hotel Peștera din stațiunea turistică Peștera-Padina.

Proiectarea a început în vara anului 2020, iar proprietarii estimează că vor investi circa 15 milioane de euro pentru a asigura noului hotel un standard de 5 stele „adevărate”. Partea de consultanță HoReCa și amenajare interioară la cheie este semnată de echipa Grosu Art Studio, condusă de arhitectul Victor Grosu.

O istorie de 100 de ani

Hotelul Peștera continuă o tradiție a ospitalității începută acum 100 de ani. În septembrie 1923, se inaugura Casa Peștera, distrusă de un incendiu în 1940 și înlocuită de Cabana Peștera, terminată în 1942. Un alt incendiu, în anul 1974, distruge aproape în totalitate cabana și autoritățile de atunci iau decizia începerii construcției unui hotel, cu o arhitectură modernă, păstrând o parte din Cabana Peștera. În 1998 începe o altă etapă – hotelul este renovat, clasificat la trei stele, iar la parter se adaugă o zonă de SPA.

Din anul 2003, când este cumpărat de actualii proprietari, se desfășoară lucrări de modernizare și extindere a serviciilor turistice oferite, iar în 2015 Hotelul Peștera este clasificat la patru stele. În septembrie 2023, un eveniment special va marca cei 100 de ani de tradiție în ospitalitate.

Noul Hotel Peștera Wellness & Spa

Actualul Hotel Peștera se distinge prin locația spectaculoasă, aflată la o altitudine de 1610m. Este amplasat în „centrul geometric al Bucegilor”, în imediata apropiere a Mănăstirii și a Peșterii Ialomița. Camerele din hotel oferă priveliști spre Vârful Omu, Babele și Sfinx.

Proprietarii, familia Calcan, au decis să extindă spațiul hotelier deoarece au simțit potențialul zonei și au primit numeroase solicitări din partea turiștilor. Astfel că, în 27 iunie 2022, lângă construcția existentă au pus piatra de temelie pentru noul Hotel Peștera Wellness & Spa, primul hotel de 5 stele din județul Dâmbovița.

„Toți cei care ne trec acum pragul sunt uimiți de aerul curat, de liniște, de împrejurimi, de energia pozitivă, de oamenii primitori care îi întâmpină. Am vrut să le putem oferi și mai mult. Noi suntem iubitori ai muntelui, credem în potențialul acestei zone și, pentru că am văzut multe locuri deosebite în lume, am vrut să oferim oaspeților și la noi acasă, în România, servicii turistice deosebite”, explică Dana Calcan.

Noul proiect, a cărui inaugurare va avea loc în 27 iunie 2024, va avea toate dotările și facilitățile unui hotel de cinci stele: spații generoase atât în camere cât și în zonele destinate serviciilor de bar sau restaurant; un SPA cu trei piscine, dintre care una exterioară; o zonă de Wellness, cu saune, fântâni de gheață și dușuri.

Consultanță și amenajare la cheie, marca Grosu Art Studio

Pentru amenajarea interioară la cheie și expertiza HoReCa, proprietarii lucrează cu echipa Grosu Art Studio, condusă de arhitectul Victor Grosu. Biroul se ocupă de tot ce înseamnă restaurante, recepție, lobby, camere, apartamente, zonă de Wellness & SPA.

În paralel, echipa Grosu Art Studio reconfigurează și hotelul existent și reorganizează tot ce înseamnă food and beverage, acces în hotel, servicii.

„Am dorit un hotel modern, care să respecte natura, muntele, cu elemente naturale – doar piatră, lemn, metal, sticlă. Atunci când am venit prima dată la biroul lui Victor Grosu și am văzut paleta coloristică, am regăsit exact cromatica pe care o doream pentru noul hotel”, precizează Dana Calcan.

Designul de interior propus urmează o linie modernă, dar cu accente specifice zonei, texturi naturale și forme organice.

Cele două restaurante vor oferi o experiență gastronomică românească, atât tradițională, cât și reinterpretată, gourmet. Aprovizionarea se va face de la furnizori locali, cu care Hotelul Peștera colaborează deja, pentru a susține economia locală.

Proiectul de amenajare pune accentul pe senzorialitate. Lumina arhitecturală, cu scenografii pentru diferitele momente ale zilei, crearea unui parfum propriu pentru hotel, difuzat prin gurile de ventilație, muzica în surdină în spațiile publice – nici unul din simțuri nu este ignorat.

Un hotel cu principii sustenabile

Deoarece construcțiile se află într-un parc natural, proprietarii sunt preocupați de aspectul sustenabil al proiectului și își doresc să incorporeze cât mai multe măsuri verzi. Patinoarele vor fi ecologice, bucătăria va fi dotată cu un aparat de compost și se va folosi energie verde, prin panourile solare. În plus, noul hotel va folosi, ca și stabilimentul existent, exclusiv apă de izvor, pentru tot ce înseamnă gătit și dușuri.
Familia Calcan lucrează în paralel la amenajarea pârtiei de săniuș și își propune ca până în 2027 să mai investească 5 milioane de euro în alte funcțiuni necesare dezvoltării turistice a zonei: Hanul Peștera și Pensiunea Cascada Ialomiței.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302