Topul celor mai populare destinații din România în vara anului 2023

Topul celor mai populare destinații din România în vara anului 2023
person Horeca
access_time_filled

Deși rămâne în topul clasamentului, litoralul românesc a scăzut în popularitate în comparație cu anii trecuți. Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, care a realizat un studiu pe baza rezervărilor din perioada iunie – iulie 2023, Brașovul ocupă prima poziție în topul celor mai populare destinații ale verii. Urmează Eforie Nord, Costinești, București și Mamaia.

Turiștii au profitat din plin și de cele două minivacanțe din timpul verii, respectiv cea de 1 Iunie și Rusalii, când bugetarii au avut un weekend prelungit de cinci zile, și cea de Sf. Maria, cu liber pe 14 și 15 august, acestea fiind cele mai pline perioade din punctul de vedere al rezervărilor.

În ceea ce privește prețurile medii pentru sezonul estival în România, tarifele s-au menținut, în linii mari, la valorile de vara trecută. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare pentru un cuplu a fost de 340 de lei în intervalul iunie – august 2023, pe când prețul mediu pentru o noapte de cazare pentru o familie (doi adulți + doi copii) a fost de 536 de lei. Pentru două nopți de cazare în România, turiștii au plătit 763 de lei per sejur (două persoane), respectiv 1.150 de lei per sejur (familie). Pentru cinci nopți de cazare în țară, românii au scos din buzunare 1.823 de lei per sejur (două persoane), respectiv 2.656 de lei per sejur (familie).

Cel mai ieftin pachet de pe Travelminit.ro a fost vândut într-un hotel din Saturn la prețul de 173 de lei, un pachet pentru un sejur de doi adulți (două nopți). De asemenea, cel mai ieftin pachet pentru familie a fost vândut în Miercurea Ciuc, la prețul de 850 de lei, pentru patru adulți, pe o durată de cinci nopți. Nu în ultimul rând, cel mai ieftin pachet pentru familii de pe litoral a fost vandut în stațiunea 2 Mai, la prețul de 1.200 lei, pentru patru persoane, pe o durată de cinci nopti.

Ce au căutat românii care au călătorit în țară vara aceasta?

Potrivit raportului Travelminit.ro, turiștii caută acum pachete complexe pentru vacanțele lor, pachete care să includă mai mult decât o simplă cazare. De exemplu, cei care merg la mare caută plajă privată, șezlonguri și umbrele incluse în pachet, astfel încât să se bucure de un sejur confortabil, cu mai multe facilități incluse. Mulți dintre cei care fac rezervări, caută camere cu priveliște sau camere care au cadă cu hidromasaj. În cazul celor mai romantici, sunt la mare căutare camerele cu decor romantic, în care să regăsească petale de trandafiri și șampanie.

Despre Travelminit.ro
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 200 milioane de euro și peste 500 de angajați.
În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziționat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă și cu sediul în Varșovia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302