„Turism cu optimism”, conferința APT cu participarea autorităților

„Turism cu optimism”, conferința APT cu participarea autorităților
person Horeca
access_time_filled

Alianța Pentru Turism (APT), care reunește 25 organizații și patronate reprezentative din turismul românesc, a susținut în data de 22 martie, la Hotel Novotel, o conferința de presă cu titlul „Turism cu optimism”, inițiată cu scopul de a aduce în atenția opiniei publice provocările industriei turismului la ieșirea din pandemie, dar și poziționarea României ca țară sigură pentru călătorii și susținerea autorităților pentru acest sector.


La conferință au participat Nicolae Ciucă, Prim – Ministru al României (participare online), Constantin – Daniel Cadariu, Ministrul Turismului și Antreprenoriatului și Alin Chițu, Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice.
De asemnea, în panelul de discuții au participat și membrii Consiliului Director APT: Daniel Mischie, Președinte APT, Dragoș Anastasiu, Vicepreședinte și Purtâtor de Cuvânt APT, Iuliana Tasie – membru în Consiliul Director APT și Vicepreședinte OPTBR.
Au fost aduse în discuție subiecte precum situația industriei de turism la ieșirea din pandemiei, România – destinație sigură pentru călătorii, impactul crizei generate de războiul din Ucraina asupra turismului românesc, obiectivul de a crește ponderea până la 10% în PIB a turismului.


Dl Constantin – Daniel Cadariu, Ministrul Turismului și Antreprenoriatului, a menționat înființarea unui consiliu de brand turistic de țară responsabil cu o noua strategie de marketing în ceea ce privește promovarea României în scop turistic. De asemenea, a adus în discuție axarea pe două segmente importante ale sectorului: domeniul schiabil și turismul balneo.
Dl. Alin Chițu, Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice, a vorbit despre planurile de reglementare a bacșișului, dar și despre reglementarea legislației cu referire la locuința de serviciu, respectiv adaptarea ei la realitatea economică.
Primul Ministru al României, Dl Nicolae Ciucă, a precizat ca fiind important că România este o țară sigură, astfel încât să poată să desfășoare o activitate de turism în beneficiul tuturor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302