Un proiect ce vizează Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate

Un proiect ce vizează Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate
person Horeca
access_time_filled

Carrefour România, Fundația Carrefour din Franța și Fundația WorldSkills România pregătesc profesorii de specialitate în domeniul gastronomiei sustenabile. Astfel, în luna iulie, 16 profesori din 14 licee, din cele opt regiuni de dezvoltare (Topoloveni – Argeș, Bacău, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Târgu-Jiu, Iași, Brănești – Ilfov, Baia Mare, Lugoj, Timișoara, Focșani), au participat la programul de pregătire practică și teoretică în domeniul gastronomiei sustenabile, derulat ca parte a proiectului Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, sub coordonarea chefului Florin Kiss.

Proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă vizează dezvoltarea de Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate partenere, în care elevii să poată fi pregătiți de cadrele didactice aliniate la standardele internaționale din domeniu, să aibă acces la resurse pentru activități practice de formare și la curriculum aliniat la nevoile actuale din industrie, cu focus pe dezvoltarea competențelor cerute pe piața muncii.

Cele 14 școli reprezentate în programul de pregătire în domeniul gastronomiei sustenabile au fost selectate la începutul anului, din 44 de licee aplicante la nivel național. Suplimentar, pe baza pregătirii online, a suportului de curs dezvoltat în cadrul proiectului și a practicii derulate în laboratoarele școlare și la agenții economici parteneri, alți 19 profesori de specialitate din 17 licee vor introduce noua disciplină de studiu, pentru a le oferi elevilor oportunități de învățare ce corespund cerințelor actuale ale angajatorilor.

Astfel, începând cu anul școlar 2023-2024, în cele 31 de licee implicate în proiect va fi introdusă o nouă disciplină de studiu, care va îmbina noțiuni teoretice cu sesiuni de practică în cadrul laboratoarelor liceelor, restaurantelor și firmelor de catering partenere. Din toamnă, peste 900 de elevi vor derula activități ce le vor permite să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele specifice gastronomiei sustenabile, sub îndrumarea profesorilor, a specialiștilor din restaurantele și firmele de catering partenere și a voluntarilor Carrefour România.

Proiectul își are finalitatea în toamnă, la Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari, bazată exclusiv pe probe practice de concurs din domeniul gastronomiei sustenabile. Rolul olimpiadei este de a oferi recunoaștere celor care au atins nivelul de excelență în formarea profesională și de a sublinia importanța acestor meserii și de a evidenția valoarea profesioniștilor din acest domeniu.

Detalii despre proiect sunt disponibile la: https://www.worldskills.ro/educatie-pentru-gastronomie-sustenabila

Despre Carrefour
Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store.


Despre Fundația WorldSkills România

Fundația WorldSkills România susține performanța profesională în rândul tinerilor, pentru succesul personal și dezvoltarea României prin:
•promovarea excelenței în domeniul profesional;
•oferirea de experiențe de învățare relevante în diverse domenii profesionale;
•facilitarea colaborării între diversele organizații implicate în sprijinirea orientării, formării, integrării și dezvoltării profesionale a tinerilor, pentru o mai bună corelare între sistemul de educație și piața muncii.
Viziunea WorldSkills Romania – fiecare tânăr își descoperă și dezvoltă potențialul profesional, contribuind astfel la o lume mai bună.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302