Unde călătoresc românii cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Unde călătoresc românii cu ocazia sărbătorilor de iarnă
person Horeca
access_time_filled

Potrivit consultanților DAL Travel, cererea pentru sărbătorile de iarnă înregistrează o creștere de 30% până la ora actuală, față de anul precedent, iar 65% dintre circuitele și pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion au fost deja rezervate. Printre cele mai solicitate destinații de sărbători se numără Egipt, Mexic, Zanzibar (Tanzania), Bali (Indonezia), Turcia, Franța, în special pentru Paris, dar și Africa de Sud, Filipine și Sri Lanka.

Alături de creșterea cererii față de anul precedent, în această toamnă am observat tendința turiștilor de a efectua rezervările mai devreme pentru sărbătorile de iarnă. Vorbim de o predictibilitate mai mare în acest an și, în plus, cu cât rezervi mai devreme, cu atât beneficiezi de mai multe avantaje, precum alegerea hotelului sau a destinației preferate, dar și de tarife mai bune. Turiștii noștri preferă în continuare circuitele și destinațiile îndepărtate, locuri inedite de pe toate continentele. Majoritatea țărilor au eliminat total restricțiile post – pandemice, iar o parte, în special din Asia, au relaxat condițiile de intrare în țară. Observăm o creștere mare a cererii pentru Extremul Orient, unde majoritatea destinațiilor au fost închise în timpul pandemiei și, firește, pentru America Latină și în particular pentru Mexic”, precizează Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Românii caută de sărbători, în general, destinații calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean, experiențe culturale, dar și destinații europene inedite. Principalele destinații alese de români, pe continente, sunt:

*America de Sud și Centrală: Mexic, Panama, Costa Rica, Ecuador și Galapagos.
*Asia: Filipine, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda.
*Africa: Africa de Sud, Zanzibar, Egipt.

În ceea ce privește Europa, există tendința de a uni Crăciunul și Revelionul în cadrul aceluiași pachet turistic, pornind de la circuitele Piețelor de Crăciun până la alte tipuri de programe.
Dintre marile metropole europene, cele mai căutate pentru Revelion sunt Paris și Berlin. De asemenea, una dintre vedetele europene ale sărbătorilor de iarnă este Portugalia, atât partea continentală, cât și arhipelagurile Azore și Madeira.


Despre DAL Travel
Cu peste 20 de ani de experiență pe piața turismului din România, agenția de turism DAL Travel este membră ANAT și IATA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302