15 restaurante sărbătoresc în perioada 21-27 octombrie “Săptămâna Gustului”

15 restaurante sărbătoresc în perioada 21-27 octombrie “Săptămâna Gustului”
person Horeca
access_time_filled

saptamanagustuluieditia3Cea de a 3-a ediție Săptămâna Gustului, s-a lansat anul acesta pe 17 octombrie la Reședința Franței, prin evenimentul „Gusturi și Destinații”, eveniment aflat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței.

Deviza acestei manifestări este de a pune în valoare meseriile gustului, încurajarea dezvoltării filierelor scurte din agricultură și educarea gustului în scopul dezvoltării unei atitudini eco-responsabile.

În perioada 21 – 27 octombrie 2013, restaurante de tip Bistro, Haute Cuisine, Braserie, cu specific internațional sau tradițional sărbătoresc „Săptămâna Gustului”. Cele 15 restaurante care susțin manifestarea sunt: restaurantul din incinta hotelului Novotel, restaurantul Barbizon de la hotelul Pullman, restaurantele din incinta hotelurilor Ibis – Gara de Nord și Ibis Palatul Parlamentului, restaurantul Loft, MEZE Taverna, Alioli, Bistro Epoque, Cantine de Nicolai, The Artist, L’Ecrevisse Bistrot, Negresco – Carul cu Vin, La Kostas, To Chefs Restaurant din Oradea și CoffeBreak. Acestea vor permite marelui public să descopere o largă varietate de bucătării la un preț atractiv.

Tot în cadrul Săptămânii Gustului 2013, 4 Chefs s-au întâlnit la Școala Centrală cu elevii claselor a 3-a pentru o lectie a gustului. Acestia i-au încântat pe copii cu diverse trucuri meștesugite ale artei pe care o stăpânesc cu măiestrie, cu cunoștinte bogate în ale bucătăriei și informații elementare pentru o bună comunicare a valorilor unei alimentații în primul rând echilibrate și sănătoase, ținând cont însă și de placerile gustului. Cei 4 bucătari sunt Frederic Jaunault „MeilleurOuvrier de France = MOF”, CedricChabaudie – Chef al Asociatiei „Chefs de la RépubliqueFrançaise”, Petru Buiuca „Câștigatorul primei ediții Master Chef” și BertilLohmander „jurat Master Chef Suedia” și creatorul celor mai bune sosuri Suedeze.

Filosofie

De când a fost creată, Săptămâna Gustului – la Semaine du Goût, incită la descoperirea unei largi și posibile palete de gusturi și savori. Acest eveniment în esentță cu valori educaționale, Săptămâna Gustului – la Semaine du Goût – se distinge printr-o puternică mobilizare a pasionaților de gust!, arată organizatorii pe site-ul evenimentului.

«Astăzi, eficiența mesajelor de sănătate s-au dovedit puțin concludente. Studiile dovedesc și nutriționiștii le confirmă: mesajele de învinovățire pot avea efecte benefice asupra modului nostru de a ne alimenta. Fără a uita de patologiile legate de alimentație, noi, organizatorii Săptămânii Gustului – la Semaine du Goût, dorim să revendicăm dreptul de a gusta tot și de a ne desfăta papilele gustative », afirmă Caroline Bilger, director al Săptămânii Gustului – la Semaine du Goût.

Acest « Toate gusturile sunt permise ! » exprimă întreaga paleta de experiențe gustative la care noi suntem invitați pentru a trezi plăcerea gustului. Bazați-vă pe alegerile dumneavoastră personale în construcția și redescoperirea gustului, încercați asociații unice și inedite… redescoperiți savorile… Nu ezitați, este Săptămâna Gustului!

Șefi Bucătari, artizani, agricultori, profesioniști în meseriile culinare și industria agro-alimentară, profesori… care participă la Săptămana Gustului au înteles și adera la valorile acestui eveniment unic.

  • Educarea gustului consumatorilor, în special al copiilor
  • Diversitatea de gusturi și savori
  • Informarea transparentă și pedagogică despre prodsue, originile lor, modul lor de producție.
  • Transmiterea meseriilor și a „savoir-faire”
  • Plăcerea gustului
  • Încurajarea comportamentului și a modului de consum alimentar se înscrie în modelul vieții echilibrate și longevive.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302