4 restaurante din București participă în acest an la „Goût de France/Good France”

4 restaurante din București participă în acest an la „Goût de France/Good France”
person Horeca
access_time_filled

restaurantnaan1Patru restaurante din România: Gargantua din București (chef Lucian Horotan), Joseph by Joseph Hadad din București (chef Joseph Hadad), Naan Food & Drink Studio din București (chef Constantin Neculae) și Sabres din Timișoara (chef Daian Popescu) participă în acest an la operațiunea „Goût de France/Good France”, pe 21 martie, organizată la inițiativa celebrului Alain Ducasse și a Ministerului Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale, pentru pune în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și pentru a valorifica Franța ca destinație turistică.

Operațiunea „Goût de France/Good France” face parte din seria de evenimente reunite în programul turistic cultural „Le Grand Tour”.

Cele 1.500 de restaurante din cele cinci colțuri ale lumi, inclusiv cele patru din România, care vor participa la „Goût de France/Good France”, pe 21 martie, au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă susținută de domnul Laurent Fabius, ministru al Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale și de chef Alain Ducasse.

Fiecare chef de la cele patru restaurante a propus un meniu care va cuprinde următoarele preparate: aperitive și canape-uri, antreu, fel(uri) principal(e), brânzeturi, desert, vinuri și șampanie franțuzești.

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați – „Goût de France/Good France” reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele cinci colțuri ale lumii.

Peste 1000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Fiecare rețetă trebuie să fie dovada unei bucătării care utilizează puține grăsimi, puțină sare și zahăr, cu o atenție deosebită pentru hrana sănătoasă și mediu.

Prețul meniului este la discreția restaurantului și fiecare se va angaja să doneze 5% din vânzări unui ONG local care lucrează în favoarea respectului sănătății și a mediului.

Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.

Goût de France/Good France” – Comitetul internațional de chef

Un comitet internațional de selecție format din mai mulți chefi a validat lista participanților. Acești specialiști au avut misiunea de a evalua coerența și calitatea meniurilor propuse de către fiecare restaurant înscris, în zona sa geografică.

Goût de France/Good France este o invitație în inima regiunilor franceze. Evenimentul va pune în valoare destinațiile din Franța, valorizând teritoriile urbane sau rurale, litoralurile sau zonele montane, cu accent pe patrimoniul cultural, artistic, activitățile sportive sau îngrijirea personală.

Goût de France/Good France pentru a cunoaște Franța

Turismul francez este „o comoară națională” : reprezintă 7% din PIB și în domeniu sunt aproximativ 2 milioane de angajați care nu sunt relocalizabili.

Astăzi, gastronomia este unul dintre primele criterii citate ca fiind determinante de către turiștii care aleg Franța (o treime dintre sejururi), și este un domeniu care participă intens la promovarea culturii franceze în lume.

Goût de France/Good France va fi din nou un instrument formidabil de promovare a turismului în Franța.

Goût de France/Good France – cifrele cheie ale primei ediții

Peste 100.000 de persoane au participat la o cină à la française în peste 1.300 de restaurante (85% străine) și 150 de ambasade de pe 5 continente.

Ambasadele Franței din străinătate au primit peste 5.000 de invitați la reședințele lor din lume.

în total, 1.500 de mese Goût de France/Good France au fost servite pe 20 martie 2015, valorizând creativitatea chefilor și bucuria de a împărtăși, plăcerea, respectul pentru hrana de calitate și pentru planetă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302