67 de restaurante din România promovate în ghidul “A la carte 2012”

67 de restaurante din România promovate în ghidul “A la carte 2012”
person Horeca
access_time_filled

240 de restaurante din România au fost evaluate de un juriu format din 8 profesioniști din sectorul restaurației, atât din România cât și din Franța, pentru realizarea celei de-a doua ediții a ghidului „A la carte”, a cărui lansare a avut loc aseară la hotelul Pullman din Capitală. Fondatorii ghidului, Nicolas Andrieu și Didier Ousset, renumiți în sectorul restaurației din Franța, au subliniat că pentru a asigura o evaluare obiectivă a restaurantelor, evaluatorii au fost instruiți în cadrul „Campagnie du Tour de France des Toques Gurmandes” din Franța
Din cele 240 de restaurante evaluate în decursul anului trecut, doar 67 au fost alese pentru a fi promovate în ghidul A la carte, dintre care 51 din București, 4 restaurante din Brașov, 4 din Sibiu, 4 din Sinaia și 4 din Timișoara. „Am evaluat, nu clasificat, restaurantele în funcție de 4 teme majore: Calitatea mâncării, Servirea și primirea, Decorul și ambianța, Raportul calitate/preț”, ne-a declarat Nicolas Andrieu.

carte2

3 restaurante au reușit să obțină puncajul maxim: Bistro Epoque, Heritage și La Cantine de Nicolai. Acesta din urmă a obținut și premiul special acordat de membrii juriului. „Sunt mândru că un moroșan face mâncare franțuzească. Mă bucur că în sfârșit există un ghid gastronomic în România care promovează restaurantele de calitate și care ajută consumatorii să se orienteze în ceea ce privește alegerea restaurantelor”, a declarat Nicolae Tand, patronul La Cantine de Nicolai. Un alt restaurant care a fost apreciat de membrii juriului este Patrizia Ristorante apreciat în mod deosebit pentru calitatea servirii.
Dintre restaurantele bucureștene promovate în ghid menționăm câteva: Casa di David, Benihana, Collage, Ici et la, Il Calcio Ristorante, Isoletta, JW Marriott Steakhouse, Loft Lounge, Madame Pogany, Levantin, Market 8, Mesogios, Osteria Gioia, Osho, Roberto’s.
Restaurantele din provincie promovate în ghidul gastronomic sunt: Belvedere, Casa Hirscher, Keller Steak House, Poarta Schei ” toate din Brașov, Crama Sibiul Vechi, La Turn, Max și Weinkeller ” din Sibiu, Bucegi, Irish House Hotel, Snow și Tirol ” din Sinaia, Sky Restaurant, Casa cu Flori, Casa del Sole și La Vela ” din Timișoara.
În paginile ghidului, alături de fișele restaurantelor ce conțin comentarii, gama de prețuri, puncte forte, puncte slabe, recomandări, puteți găsi rețete, cocktailuri, sfaturi pentru aranjarea mesei, interviuri cu profesioniști din domeniu și o clasificare a celor mai bune vinuri românești.
Tot aseară, Cheque Dejeuner și „A la carte” au lansat kitul de cadouri Emova perfect pentru angajatorii care vor să își recompenseze cei mai buni salariați, clienți sau parteneri de afaceri. Beneficiarul unui kit Emova poate alege o masă la un unul dintre cele mai prestigioase restaurante din Bucuresti, servicii premium la un hotel de 4 stele, cursuri de gastronomie, degustare de vinuri sau un pachet cu delicatese culinare. „În România, am început cu această temă, a gastronomiei, datorită oportunității de a colabora cu A la carte!, ce deține o experiză remarcabilă în domeniu, concretizată prin primul ghid al celor mai bune restaurante din țară. Un alt motiv ar fi studiul făcut de noi care a arătat că gastronomia este în topul preferințelor la români chiar și atunci când vine vorba despre cadouri. Pe viitor, avem în vedere să lansăm pachete de turism, relaxare și adrenalină”, a declarat Directorul Comercial Cheque Dejeuner România, Julien Anglade.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302