Bucătarii profesionişti invitaţi din nou în “Arena Bucătarilor”

Bucătarii profesionişti invitaţi din nou în “Arena Bucătarilor”
person Horeca
access_time_filled

Selgros Cash&Carry organizează pe 15 iunie la Brașov a 3-a ediție a concursului de gătit „Arena Bucătarilor”, dedicat bucătarilor profesioniști din întreaga țară. Bucătarii se pot înscrie în concurs până pe 15 aprilie, completând formularul disponibil online pe pagina de internet www.selgros.ro.
Potrivit informațiilor prezentate în regulamentul concursului, „Organizatorul va selecta dintre firmele înscrise, pe baza unor criterii proprii, ținând cont de reprezentativitatea, prestigiul și specificul gastronomic al locației, precum și fidelitatea clientului față de Selgros, un număr de 30 de clienți pe cât posibil în număr echilibrat din toate zonele țării. Fiecare concurent poate prezenta în concurs o echipă formată din 2 persoane.”
arena3Concursul se va desfășura în Piața Sfatului din Brașov și va consta în pregătirea a trei feluri de mâncare (un antreu, un fel principal și un desert), bucătarii având la dispoziție exclusiv ingredientele puse la dispoziție de către organizator. Ingredientele vor fi comunicate concurenților cel mai târziu cu o săptămână înaintea concursului. Lista ingredientelor și cantitățile vor fi stabilite de către organizator împreună cu membrii juriului. Toți concurenții înscriși vor trebui să prepare în mod obligatoriu câte trei porții din fiecare fel de mâncare stabilit mai sus utilizând în mod obligatoriu toate ingredientele primite. Neprepararea unuia din feluri sau neutilizarea tuturor ingredientelor, duc la depunctarea concurenților.
În afara concursului, concurenții pot prezenta și oferi spre degustare preparate proprii pe care le vor putea găti la fața locului sau aduce gata preparate. Va fi oferit un premiu de popularitate din partea publicului, pentru cele mai apreciate preparate din afara concursului. De menționat că organizatorul pune la dispoziția concurenților în mod gratuit cantitățile de ingrediente pentru cele trei porții prezentate în concurs.
Juriul competiției va fi compus din cinci persoane: Cezar Munteanu – Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ștefan Bercea – Maestru în Artă Culinară și Președintele ANBCT, Cristina Mazilu – Publisher Good Food, Ioan Florescu – câștigătorul ediției 2011 „Arena Bucătarilor”, de Hotel Restaurant Belvedere Brașov și Tiberiu Fueriu – Redactor -Șef Food&Bar Magazine Din juriu va mai face parte și Silvian Miron, Maestru Cofetar, care va juriza numai deserturile.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302