8 echipe de bucătari concurează azi la Metro Chef Braşov

8 echipe de bucătari concurează azi la Metro Chef Braşov
person Horeca
access_time_filled

Competiția culinară Metro Chef a ajuns astăzi la Brașov. 8 echipe de bucătari vor concura pentru a se califica în Finala Metro Chef, care se va desfășura în perioada 25-26 octombrie, în București. Echipele de bucătari concurente sunt formate dintr-un bucătar șef și un ajutor de bucătar, și reprezintă următoarele restaurante: Belvedere, Aro Palace, Silva, Vesuvius, Bistro de’l Arte, Neptunus, Coroana și restaurantul Casa Românească. 

metrobv

Metro Chef Brașov este a 4-a etapă regională a competiției Metro Chef 2012. Prima etapă s-a desfășurat în București, în perioada 9-10 martie, iar câștigătorii competiției, care s-au calificat în Finala din toamnă, sunt: restaurantul Loft și restaurantul Cafe Theatro din incinta hotelului Novotel, reprezentați de Presta Domenico și Tihulcă Adrian (care au reprezentat restaurantul Loft) și Mona Spătaru și Popescu Ștefan Daniel (care au reprezentat restaurantul Cafe Theatro).

A doua etapă regională Metro Chef s-a desfășurat în Iași, pe 22 martie. Reprezentanții restaurantului David’s din Bacău, Mihai-Codruț Neacșu și Georgeta Bejan s-au clasat pe locul 1, iar reprezentanții Popasului Turistic Bucovina din Suceava, Florin Asavei și Daniel Filimon s-au clasat pe locul 2. Aceștia vor participa la finala din această toamnă.

Competiția Metro Chef a continuat cu etapa regională de la Craiova, care s-a desfășurat pe 29 martie, și a cărui câștigători sunt: restaurantul din incinta hotelului Ramada Pitești și restaurantul Dolce Vita din Craiova. Acestea au fost reprezentate în concurs de Orlando Zaharia și Sergie Cristian Andrei (care au reprezentat restaurantul din cadrul hotelului Ramada Pitești) și de Rammella Pezza Filippo și Băltărețu Luiza (care au reprezentat restaurantul Dolce Vita).

cook4

Până în toamna acestui an se vor mai desfășura încă 3 etape regionale: la Cluj (în 14 iunie), la Timișoara (pe 28 iunie) și la Constanța (pe 5 iulie).
Atât în cadrul etapelor regionale, cât și în cadrul finalei, echipele vor trebui să realizeze un meniu format din două preparate, cu specific național sau internațional, respectând tradițiile gastronomiei moderne. Preparatele ce vor trebui realizate sunt la alegerea fiecărei echipe particpante, dar vor trebui să aibă la bază numai ingredientele aflate în coșul de produse pus la dispoziție de METRO. Meniul va trebui realizat pentru șase persoane (membrii juriului) și în limita de timp de 120 de minute. În finala competiției participanții vor trebui să indice și o băutură ce poate fi servită împreună cu fiecare dintre cele două preparate ale meniului gătit. Băuturile vor fi indicate dintr-o selecție pusă la dispoziție de reprezentanții METRO.
Juriul competiției este alcătuit din: Patrick Guibet ” Executive Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash&Carry România; Constantin Eremia ” Executive Sous Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash&Carry România; Silvia Ailincai ” Chef Patissier Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash&Carry România; Horia Mihnea Vîrlan ” Maestru bucătar; Gabriela Berechet ” Președinte al Federației Bucătarilor din România; Un alt maestru bucătar, invitat special în cadrul competiției regionale și finalei.
Premiul cel mare al competiției este de 10.000 euro. Premiile doi și trei constau în 6.000 euro, respectiv 3.000 euro pentru echipa câștigătoare. Competiția este organizată de Metro Cash&Carry România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302