Al Sapore, un nou restaurant de lux pe piaţa bucureşteană

Al Sapore, un nou restaurant de lux pe piaţa bucureşteană
person Horeca
access_time_filled

Concurența pe piața restaurantelor din București pare să fie din ce în ce mai aprigă, din moment ce tot mai multe restaurante de calitate își deschid porțile. Pe 28 februarie un nou restaurant de lux s-a deschis în Centrul Capitalei, în prezența a numeroase personalități, specialiști în domeniu și a presei de specialitate. Restaurantul Al Sapore își propune să devină un loc de referință pentru bucătăria mediteraneană de lux și credem noi, are toate șansele.

inside

Al Sapore s-a născut din pasiune pentru bucătăria mediteraneeană. Cu o capacitate de 78 de locuri, restaurantul este situat pe bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Palatul Parlamentului, și, ca orice restaurant, are în spate o poveste unică. Proprietarii, călătoresc de peste 10 ani în zona Marche, din Italia și de fiecare dată călătoriile erau însoțite de plăcerea de a degusta mâncăruri pline de savoare. Cu timpul, s-au gândit să nu mai aștepte momentul reîntoarcerii în Italia pentru a savura delicioasele preparate tradiționale din acea regiune. Așa a venit ideea deschiderii unui restaurant la București.
„Ideea restaurantului Al Sapore a luat naștere din dorința de a le oferi bucureștenilor posibilitatea de a savura preparatele tradiționale specifice ținutului italian. Al Sapore este mai mult decât un restaurant, este mai degrabă o experiență senzorială cu savoare adriatică, special inaugurat pentru iubitorii de fructe de mare, lux și servicii excepționale„, au declarat proprietarii restaurantului. Toate ingredientele sunt aduse din zona Marche, Italia iar proprietarii au cumpărat special pentru acest business un furgon frigorific, pentru a aduce de acolo produsele proaspete.

sapore1

Restaurantul s-a aliniat trendurilor internaționale și oferă clienților meniuri pe ipad. Practic atunci când se așează la masă, clientul primește un ipad unde poate vedea ilustrate toate felurile de mâncare din meniu, fiindu-i astfel mult mai ușor să aleagă. „Toate felurile de mâncare din meniu sunt pozate și pot fi vizionate pe ipad. Când comanzi dintr-un meniu clasic te pierzi în denumiri fără să îți dai seama cum ar arăta mâncarea. Și atunci am decis să oferim fiecărui client posibilitatea de a vedea pe ipad felul de mâncare pe care îl va mânca. Eu țin foarte tare la partea de servicii și la informarea consumatorilor”, ne-a mai declarat proprietarul restaurantului.
În ceea ce privește bucătarul șef, acesta a fost adus tocmai din zona Marche, Italia. „Este un bucătar tânăr extrem de talentat. L-am cunoscut în Italia și îmi plăcea cum gătea. I-am propus să vină în București și a acceptat. El a lucrat de mic în restaurante, iar părinții lui au un restaurant în Italia. Cred că este un atu pentru că noi că avem un bucătar din acea zonă”, ne-a mai declarat proprietarul restaurantului. Și ceilalți angajați au fost atent selecționați: „Pentru mine atitudinea angajaților contează cel mai mult. Trebuie să fie persoane serioase, pozitive, să zâmbească, să aibe atitudine și respect față de oaspeți. Restul sunt amănunte și se învață, dar dacă nu ai deschiderea pentru a servi cu plăcere oamenii nu poți lucra în această industrie„, crede proprietarul restaurantului.
De ce Al Sapore? „Restaurantul se numește Al Sapore pentru în italiană acest lucru înseamnă Aromă. Asta încercăm noi, să oferim o mâncare cu Gust. Gustul mâncării cred eu, e principalul motiv pentru care oamenii revin la un restaurant. La Al Sapore, gustul e pe primul loc.”, ne-a mai spus proprietarul restaurantului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302