Astăzi se deschide oficial restaurantul lui George Butunoiu

Astăzi se deschide oficial restaurantul lui George Butunoiu
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul „La George Butunoiu și Oskar” deschis într-o vilă din zona Pieței Dorobanți este  locul unde „mâncăm noi, prietenii și invitații, angajații și clienții noștri, vecinii și diverși musafiri, împreună cu animalele lor de companie”, conform descrierii de pe site-ul localului.

GB1
Conceptul restaurantului
George Butunoiu ne-a spus că restaurantul este un experiment, pentru că dorește să vadă dacă este adevărat ceea ce se spune despre preferințele românilor în materie de mâncare și restaurante. „Cei care au restaurante spun că în România nu se poate face așa ceva, că nu va merge un concept cu meniu scurt și diferit în fiecare zi, că trebuie să faci câte o sută de feluri de mâncare, să ai numai meniu fix, că românii sunt altfel decât străinii, că au alet gusturi în materie de restaurante, lucruri pe care eu nu le cred. Așa că am zis să fac și eu unul, să văd cum este, dacă reușesc”, a declarat George Butunoiu.
GB2Restaurantul are un bucătar permanent, David Contant și un souschef libanez, iar în curând vor fi invitați să gătească atât bucătari de la alte restaurante, cât și pasionați de cooking precum clienții. Furnizorii restaurantului sunt mici producătorii. Prețurile la restaurant vor fi fixe, indiferent de meniul care se schimbă zilnic, cu excepția serilor de miercuri și sâmbătă, când va exista un meniu de fine dining compus din 10-15 feluri, cu un preț mult mai mare decât cel din restul zilelor. În serile cu fine dinning clienții pot să aducă vinurile de acasă, dacă doresc ceva anume care să însoțească preparatele culinare.
Â

Â

Â

Restaurantul se deschide oficial astăzi, după o perioadă de teste, cu un program limitat, și anume în intervalele orare 12.00 – 15.00 și 18.00 – 23.00. Restaurantul are o capacitate de 12 locuri, trei mese de patru persoane, sistemul este de autoservire, adică preparatele sunt aduse și expuse în salon, cu tacâmuri și farfurii, iar clienții servesc singuri. Pentru evenimente sau rezervări special clienții pot face meniul în colaborare cu David Contant, sugestiile și propunerile sunt binevenite.
GB3
Valoarea investiției în „La George Butunoiu și Oskar” este de 60.000 de euro, sumă alocată renovării vilei, echiparea bucătăriei, chirie și mobilier.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302