Amenajarea restaurantului: plăcile spectaculoase de terrazzo

Amenajarea restaurantului: plăcile spectaculoase de terrazzo
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul Llama din Copenhaga, cu un concept interior de Big și Kilo Design, pune în valoare un mix de stil tradițional din America de Sud, adăugând o amprentă contemporană nordică. în rol principal – plăcile colorate!

foto1terrazzo

Sursa foto: kilodesign.dk

Plăcile colorate, denumite și terrazzo, păstrează personalitatea dinamică și motivele inspirate din cultura orientală însă aduc o rezistență crescută, datorită procesului de fabricație. Istoria plăcilor colorate, cu motive florale sau geometrice, este foarte veche, cu influențe inițiale din Egipt, Persia și apoi din zona arabă. în timp, tehnica a fost îmbunătățită și îmbogățită de fiecare cultură care a preluat-o – de la fascinantele azulejos din Spania și Portugalia până la plăcuțele colorate de proveniență mexicană.

foto2terrazzo

Sursa foto: kilodesign.dk

Pentru amenajările contemporane, plăcile terrazzo funcționează în amenajări aerisite, asociate cu lemn, piatră naturală, dar păstrând un context simplu și aerisit, pentru a nu supra-aglomera spațiul. Plăcile de terrazzo sunt recomandate pentru amenajările de tip horeca datorită frumuseții deosebite, dar și datorită unei mari rezistențe în timp. Pot fi folosite și pentru pardoseli, și pentru placarea pereților, dar și pentru zone accent.

Plăcile de tip terrazzo – în tendințele anului 2016 în amenajările de interior

Focusul pe motive, pattern-uri și forme geometrice este una din tendințele anului 2016 în amenajările de interior. Se poartă atât plăcile colorate, cât și formele inedite ale plăcilor pentru pardoseală și placări (de exemplu forma hexagonală a plăcii sau aranjarea de tip french pattern).

foto3terrazzo

Perete terrazzo în showroom-ul PiatraOnline.ro, din București. Credit foto: Phenomena Laboratory

Care e procesul de fabricație al plăcilor de terrazzo?

Plăcile decorative terrazzo sunt realizate manual, din trei straturi – ciment alb, praf de marmură și pigmenți anorganici. Plăcile nu sunt doar colorate la suprafață, ci stratul este colorat în masă (cele trei straturi sunt turnate într-o matriță specială și apoi presate hidraulic). Acest lucru înseamnă că o dată cu trecerea timpului, culorile nu se vor estompa de pe placă, ci vor fi scoase în evidență.

Două noi tipuri de terrazzo pe piața românească

Dacă sunteți în căutarea unor plăci decorative terrazzo de calitate, vă recomandăm să urmăriți oferta piatraonline, până acum există șapte tipuri de plăci: terrazzo Black, Green, Mix pattern, Roșu și trei variante de plăci în nuanțe de bleu.

fototerrazzo4

Cele mai noi tipuri de terrazzo din oferta piatraonline: terrazzo Bleu și terrazzo Red (la dimensiuni de 20 cm x 20 cm)

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302