Proprietarii The Harp Irish Pub au deschis The Harp Bakery

Proprietarii The Harp Irish Pub au deschis The Harp Bakery
person Horeca
access_time_filled

Proprietarii The Harp Irish Pub au lansat la începutul lunii decembrie un nou concept – The Harp Bakery. Aflată la granița dintre cafenea, boulangerie și bistro, The Harp Bakery combină caracteristicile acestor trei concepte într-o formulă originală, se arată într-un comunicat. Noua locație (foto) este situată în Piața Unirii din capitală și își dorește să devină un reper gastronomic în această zonă.

deschideretheharpbakery

Potrivit oficialilor companiei, The Harp Bakery este prima fază a proiectului de dezvoltare a brandului The Harp. La începutul anului viitor va fi finalizată și cea de a doua fază – extinderea The Harp Irish Pub. Localul își va mări capacitatea de la 100 la 220 de locuri, devenind unul dintre cele mai mari restaurante din centrul Bucureștiului.

The Harp Irish Pub, deținut de omul de afaceri George Văduva, este unul dintre cele mai vechi restaurante din București, fiind deschis în 1995. în urmă cu doi ani, în 2013, întreaga locație a trecut printr-o transformare completă care a presupus reamenajarea interioară și exterioară și rebranding.

Noul concept The Harp Bakery

Interiorul clasic și confortabil are aerul unui cămin primitor, unde clienții găsesc o cafea de cea mai bună calitate, patiserie autentică franțuzească, pâine proaspăt coaptă, gustări consistente, dar și o selecție de preparate culinare elaborate.

Atunci când am început să creionăm proiectul The Harp Bakery, o extensie a brandului The Harp Irish Pub, am plecat de la ideea de a crea un loc special în centrul Bucureștiului, care să devină un reper al zonei, un punct de întâlnire pentru cei care vin în Piața Unirii. Și cred că, dacă ne uităm acum în jur, am reușit să ne atingem acest obiectiv”, spune Florin Dudulac, managerul The Harp.

theharpbakery5

Pentru amenajarea The Harp Bakery au fost folosite materiale naturale, calde – cărămidă, lemn, piele – care dau o senzație plăcută, confortabilă, autentică. în centrul conceptului se află șemineul, un element puternic care încălzește spațiul, la propriu și la figurat. Finisajele sunt de cea mai buna calitate, iar iluminarea este caldă și odihnitoare.

Preparatele culinare sunt puse în valoare de vitrina generoasă în care sunt expuse, așa încât clientul să poată privi și alege cu ușurință dintre zecile de opțiuni. Bucătăria deschisă întărește legătura dintre The Harp Bakery și oaspeții săi, care pot vedea cum bucătarii pregătesc pe loc preparatele apetisante.

deschideretheharpbakery2

La The Harp Bakery, cafeaua este cartea de vizită – cele două sortimente Totti (blend și single origin), furnizate de Strauss România, sunt transformate de barista pasionați și bine pregătiți în cele mai savuroase experiențe. De trainingul echipei de barmani s-a ocupat Paul Ungureanu, unul dintre cei mai titrați barista români, câștigător al numeroase premii în competiții locale și internaționale. „Mi-am folosit toată pasiunea și cunoștințele pentru ca fiecare ceașcă pe care o servim să fie o adevărată plăcere. Fie că preparăm un espresso clasic aromat și cremos sau un cocktail elaborat, totul trebuie sa fie perfect de fiecare dată”, spune Paul Ungureanu.

în vitrina The Harp Bakery, clientul găsește produse de patiserie autentică franțuzească, selecționate și aduse în România de Nicolai Tand. „Pentru mine, o felie de pâine cu unt, o tartină cu marmeladă, iar mai târziu, croissantele sau delicioasele pain au chocolat pe care le-am descoperit pentru prima oară la Paris, sunt mai mult decât o gustare sau un mic dejun. Le-am asociat dintotdeauna cu momente de liniște, de fericire curată. Tocmai, de aceea, mi-a luat mult timp să selectez cele mai bune produse, care să fie și sănătoase, să fie făcute după rețete artizanale, și să îți dea și o stare de spirit de bucurie atunci când rupi din ele și le guști”, spune Nicolai Tand.

produsetheharpbakery

Alături de produsele de patiserie, în meniul The Harp Bakery se află preparate pentru gustări consistente și chiar mese complete: sandwich-uri și wrap-uri, quiche-uri, salate, pizza, paste, dar și cinci feluri principale elaborate, alese cu grijă de chef Arpad Bran. „Pentru meniul de la The Harp Bakery am avut câteva obiective principale: preparate savuroase, din ingrediente de bună calitate și care se pot pregăti rapid”, explică chef Arpad Bran. „Am ales atât rețete clasice, dar am căutat și noutatea care să surprindă plăcut și să ne diferențieze în piață. Fie că vorbim de mic dejun, prânz sau cină, am reușit să găsim opțiunile potrivite pentru un meniu echilibrat și gustos”.

La The Harp Bakery clienții găsesc în fiecare zi pâine proaspătă, din cele mai bune ingrediente, coaptă dimineața devreme. „Folosim diverse tipuri de făină, cum ar fi cea integrală sau multicereale – necesare în dietele echilibrate, dar și făină albă, fină, de trei nule, pentru o pâine rafinată. Brutarii noștri vă pregătesc zilnic o selecție de rețete clasice, dar și specialități din țări cu tradiție: pâine cu măsline, cu ardei sau cu brânză nobilă, pâine cu stafide sau cu semințe de mac și de susan”, explică chef Arpad Bran.

theharpbakery6

Nu am lăsat nimic la voia întâmplării pentru că fiecare detaliu este foarte important. Acum, când totul este gata, suntem bucuroși că am reușit să găsim cele mai bune idei, să le punem împreună și să le transformăm într-un concept cald și familiar care va deveni un punct de întâlnire în centrul orașului”, încheie George Văduva, proprietarul The Harp Bakery și The Harp Irish Pub.

The Harp Irish Pub și The Harp Bakery sunt amplasate în Piața Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 2.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302