Arena Bucătarilor 2013 și-a desemnat câștigătorii

Arena Bucătarilor 2013 și-a desemnat câștigătorii
person Horeca
access_time_filled

Pentru al patrulea an consecutiv, Selgros România a premiat cei mai talentați profesioniști în domeniul gastronomiei, în cadrul concursului Arena Bucătarilor 2013. Cei nouă finaliști ai competiției, aleși din peste 60 de concurenți, s-au întrecut marți, 20 august, în Marea Finală desfășurată în magazinul Selgros Cash & Carry Brașov, fiind prima finală din istoria concursului care a putut fi urmărită live, în aplicația dedicată pe pagina de Facebook/Selgros.Romania.

castigatoriarenabucatarilor2013

Juriul, format din trei personalități cu renume în gastronomia românească, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ștefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Președintele ANBCT și Adrian Hădean, blogger culinar, a observat, a degustat și a notat cele mai delicioase rețete propuse și cele mai ingenioase tehnici folosite, desemnând câștigătorii ediției de anul acesta. Finaliștii au avut 5 ore la dispoziție pentru a răspunde la temele propuse de juriu, fiind punctați pentru mise-en-place și curățenie, tehnicile de prelucrare a ingredientelor, modul corect de preparare, inovație și gust.

Câștigătorul Locului I al Arenei Bucătarilor Selgros 2013 este Ioan Florescu, Hotel Belvedere, Brașov, care a plecat acasă cu Marele Premiu de 15.000 de lei. Locul II și cei 10.000 de lei i-au revenit lui Alexandru Vreme, Restaurant Gourmet, Brașov, iar locul III și premiul de 5.000 de lei i-a fost oferit lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea.

castigatoriconcursselgros

De asemenea, membrii juriului au mai acordat alte trei distincții speciale: premiul de popularitate a fost oferit de publicul online lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea, care a fost cel mai susținut bucătar în aplicația de pe pagina Facebook Selgros.România. Premiul special „Cezar Munteanu”, constând în consultanță în locația bucătarului i-a revenit lui Ioan Timar, Hotel Restaurant Clermont, Covasna. Premiul special, o jachetă personalizată și Cupa ANBCT au fost câștigate de către George Baciu, Restaurant Concerto, București.

„Arena Bucătarilor Selgros este locul în care se descoperă valori. O oază nesecată de talente, Arena Bucătarilor a demonstrat că este locul unde se întrec cei mai buni!” spune Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy.

„Am participat cu mare bucurie la toate edițiile Arena Bucătarilor organizate de Selgros încă din 2010. Anul 2013 aduce provocarea lumii virtuale și sunt încrezător că fascinanta lume culinară va câștiga mult din noul format al Arenei Bucătarilor Selgros 2013. Ne-am văzut în finală cu cei mai destoinici bucătari practicieni, care să ne-au surprins cu preparate delicioase și tehnici inovatoare!” a declarat Ștefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Președintele ANBCT. 

„Arena Bucătarilor e o aventură a cunoașterii, un prilej de descoperiri uimitoare și uimitor de gustoase. Căutarea excelenței în gastronomie nu-i lucru ușor, nu te așază pe drumuri bătute de toată lumea și din acest motiv, mă simt onorat că am făcut parte din juriul acestei competiții”, a mărturisit Adrian Hădean, blogger culinar.

Despre Selgros România

Selgros Cash&Carry România este una dintre cele mai importante companii din comerțul românesc, deschizând aici 19 magazine începând cu anul 2001, când s-a lansat în România. Selgros face parte din grupul elvețian TransGourmet.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302