Autoritățile anunță că lucrează împreună cu industria HoReCa la un set de reguli, în vederea reluării activității în acest sector

Autoritățile anunță că lucrează împreună cu industria HoReCa la un set de reguli, în vederea reluării activității în acest sector
person Horeca
access_time_filled

Autoritățile anunță că lucrează împreună cu reprezentanții industriei HoReCa la un set de reguli de protecție sanitară care să fie aplicat în restaurante, în perspectiva reluării activității acestora, „atunci când situația epidemiologică o va permite”.

în decursul zilei de joi, 2 iulie, la sediul Guvernului, a avut loc o nouă ședință de lucru cu reprezentanți ai industriei HoReCa. La întâlnire au participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

în urma discuțiilor s-a decis ca împreună cu cei din sectorul HoReCa să lucrăm, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de protecție sanitară, care să fie aplicat în unitățile de servire – restaurante – în perspectiva reluării activității acestora, atunci când situația epidemiologică o va permite. Lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere„, a declarat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu.

redeschidererestaurante

Potrivit autorităților, „reprezentanții HoReCa au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit suportul și expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”.

Președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a declarat joi, la Digi 24, că speră ca în perioada imediat următoare premierul să permită redeschiderea restaurantelor.

în urma solicitărilor HORA și a celorlalte asociații din industrie, Guvernul României a organizat astăzi (joi, 2 iulie, n.r.) o întâlnire în care s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din reprezentanți de la Ministerul Economiei, în speță domnul Răzvan Pîrjol (coordonatorul Direcției Turism din Ministerul Economiei, n.r.), de la Ministerul Sănătății și de la ANSVSA, împreună cu reprezentanți ai patronatului din industrie, urmând ca în zilele următoare, vineri-sâmbătă, să alcătuim un set de reguli care trebuie respectate de jucătorii din industrie, iar în perioada imediat următoare premierul să implementeze aceste reguli – vorbim în speță despre redeschiderea restaurantelor. Este un apel al premierului la responsabilitate și împreună cu industria se dorește alcătuirea acestui set de reguli. Noi avem deja un set de reguli pe care împreună cu cei trei reprezentanți ai Guvernului îl vom mai analiza încă o dată și sperăm ca în perioada imediat următoare – cred că e o chestiune de zile – premierul să permită redeschiderea restaurantelor. Nu s-a pronunțat un orizont de timp„, a afirmat Daniel Mischie, la Digi 24.

Președintele HORA a explicat că noua comisie va discuta propuneri specifice privind redeschiderea restaurantelor.

în principal, setul de reguli va conține două paliere: în primul rând, relaxarea măsurilor aferente teraselor și organizării evenimentelor, și aici vorbim de faptul că poate se pune în discuție eliminarea mănușilor la terase, creșterea numărului de participanți la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 și anumite măsuri pentru interiorul restaurantelor, mergând chiar până la creșterea numărului de participanți de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasă. Acestea sunt doar propuneri și vor fi discutate în cadrul acestei comisii„, a adăugat Daniel Mischie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302