Ministrul Economiei: Nu s-a luat încă o decizie privind redeschiderea restaurantelor la interior

Ministrul Economiei: Nu s-a luat încă o decizie privind redeschiderea restaurantelor la interior
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu a declarat luni seara, într-o apariție televizată, că nu s-a luat încă o decizie privind redeschiderea restaurantelor la interior, recunoscând totodată că pentru un hotel este greu să funcționeze fără restaurant. 

Este greu să funcționeze un hotel doar cu o terasă, fără să aibă și restaurantul deschis sau să nu te poți duce într-un restaurant oriunde, în oricare oraș din țară și să poți să intri înăuntru dacă dorești acest lucru. Noi am avut vineri o întâlnire cu premierul, cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății și cu cei din industria de profil. împreună am lucrat draftul de măsuri pentru deschiderea restaurantelor în interior și suntem aproape de finalizare. Acesta va fi prezentat premierului și, probabil, vom lua aceste măsuri de relaxare, urmărind îndeaproape ce s-a întâmplat în acest weekend, ce se întâmplă în zilele următoare. Nu s-a luat încă o decizie pentru când anume se va reda posibilitatea oamenilor de a merge la restaurant în interior. Subliniez, când vorbim de restaurant mă refer la absolut tot: restaurantele din hoteluri, restaurantele de sine stătătoare și cele din zonele balneare, deci absolut de peste tot. Așteptăm evaluarea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și, în funcție de acest lucru, vom lua următoarele măsuri”, a spus Virgil-Daniel Popescu, la B1 TV.

redeschidererestauranteinterior

în ceea ce privește abaterea de la respectarea regulilor în domeniul HoReCa, ministrul Economiei a precizat că responsabilitatea revine în principal proprietarilor.

Faptul că regulile nu se respectă de către populație, nu pot să spun că este vina neapărat a populației. Eu cred că dacă ești un proprietar de o terasă sau un proprietar de zonă de piscină, de plajă, responsabil, te asiguri ca pe proprietatea ta, acolo, regulile să fie respectate și este obligația ta să faci acest lucru și cred că poate a fost înțeles faptul că nu au fost controale, nu s-au luat măsuri foarte dure de la început, a fost prost înțeles. Legea s-a schimbat: poți să iei o dată, să iei de două ori amenzi, a treia oară s-ar putea să îți închidă localul, s-ar putea să îți ridice autorizația și să nu mai produci venituri și să nu mai poți să ții deschisă acea terasă. Eu i-aș ruga pe toți să se implice și să respecte ceea ce autoritățile spun: toate regulile pe care le-am hotărât împreună cu comunitatea de afaceri. (…) Eu sunt convins că lucrurile se vor regla prin implicarea proprietarilor de terase și, evident, printr-o monitorizare și o mediatizare a controalelor eu cred că se va ajunge să nu se mai repete lucruri de genul acesta„, a menționat Virgil Popescu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302