Berăria Gambrinus se redeschide pe 1 martie, după o investiție de 150.000 euro

Berăria Gambrinus se redeschide pe 1 martie, după o investiție de 150.000 euro
person Horeca
access_time_filled

Renumita berărie Gambrinus de la parterul hotelului Cișmigiu se va redeschide oficial pe 1 martie, în urma unei investiții de 150.000 de euro, a anunțat directorul de marketing al grupului Kristal (care se ocupă de amenjarea berăriei).

Deschiderea berăriei Gambrinus este programată pentru 1 martie. Investiția în amenajarea spațiului se ridică la 150.000 de euro, iar numărul de locuri la mese și bar este de 150. S-a dorit o amenajare a berăriei care să recreeze atmosfera interbelică prin culori și elemente decorative. Design-ul este strict legat de istoria berăriilor Gambrinus și de legătura lor cu familia Caragiale, cât și de personajul regele Gambrinus, o figură istorică care se spune că a inventat berea, conform legendei, numită inițial vinul de Flandra”, a declarat Alexandra Pop, directorul de marketing al grupului Kristal, pentru Economica.Net.

berariecismigiu

Lista de prețuri nu a fost încă stabilită, dar reprezentanții Kristal spun că acestea vor fi comparabile cu cele ale berăriilor din centrul vechi. Pe lângă portofoliul de bere, furnizat de Heineken, din care nu va lipsi berea Gambrinus, în meniu se vor regăsi și preparate tradiționale, care se serveau și în vechea berărie, printre care și faimoșii patricieni (n.r. – cârnat preparat din carne tocată de vită și fript la grătar). „Alte preparate care se vor regăsi în meniu sunt: jigo de berbec, cocoșel la frigare sau șnitelul vienez pentru care era cunoscută locația. Pe lângă selecția mare de cârnați ce acompaniază berea, vom avea și o varietate de plăcinte tradiționale, ca la mama acasă”, a mai declarat Alexandra Pop, pentru sursa citată.

Grupul Kristal, care se ocupă de amenajarea și deschiderea Berăriei Gambrinus, mai deține și locațiile Kristal Club, Beraria Maxx, Club Maxx și Pizza Maxx.

deschidereberariagambrinus

Hotelul Cișmigiu a fost inaugurat oficial pe 19 decembrie 2012, în urma unui amplu proces de reconstrucție realizat de compania imobiliară Hercesa, care a investit nu mai puțin de 15 milioane de euro în tradiționalul hotel.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302