Restaurantele ar trebui să ofere mai multe opţiuni sănătoase clienţilor

Restaurantele ar trebui să ofere mai multe opţiuni sănătoase clienţilor
person Horeca
access_time_filled

Consumatorii își doresc ca restaurantele să le ofere mai multe opțiuni sănătoase în meniuri relevă un nou studiu efectuat de Technomic, care subliniază că percepția consumatorilor asupra mâncatului sănătos în restaurante se schimbă. Definițiile contemporane referitoare la alimentația sănătoasă merg mai departe de nivelul scăzut de sare, zahăr sau grăsimi din mâncare și includ termeni precum „local”, „natural”, „organic” sau „sustenabil”.

Pentru a ajuta specialiștii din industia foodservice să înțeleagă mai bine comportamentul consumatorilor, preferințele și atittudinile acestora referitoare la  mâncarea sănătoasă, Technomic a realizat studiul „Healthy Eating Consumer Trend Report”, în rândul a 1500 de consumatori, care scoate la iveală rezultate interesante pentru operatorii de restaurante, și anume:

masalarestaurant

•  64% dintre consumatorii din zilele noastre (în creștere, de la 57% în 2010) afirmă că este important să mânânci sănătos și să acorzi atenție nutriției.

•  Jumătate dintre consumatori (50%) au declarat că mănâncă alimente sănătoase pentru a avea o dietă nutritivă și echilibrată.

•  Jumătate dintre consumatori au declarat că ar dori ca restaurantele să ofere feluri de mâncare mai sănătoase și aproape la fel de mulți spun că ar comanda aceste opțiuni dacă li s-ar oferi. 

•  38% dintre consumatori (în creștere, de la 33% în 2010) au afirmat că mai degrabă ar merge la restaurante care au opțiuni sănătoase în meniuri.

•  Mult mai mulți consumatori chestionați (comparativ cu cei chestionați în 2010) afirmă că, cel puțin o dată pe săptămână, consumă produse locale, organice, naturale și sustenabile.

dieta

•  Jumătate dintre consumatori consideră că aspecte precum un nivel scăzut de sare, zahăr sau grăsimi sunt importante pentru o alimentație sănătoasă, dar consideră totodată că afectează gustul preparatelor. Și preparatele care conțin fructe, legume sau făină integrală 100% sunt indicatori ai unui fel de mâncare sănătos, sporind puternic percepția consumatorilor referitoare la gust.

Mai mulți consumatori ca niciodată ne-au spus că a mânca sănătos și a acorda atenție nutriției este important” a declarat Darren Tristano, Vice Președinte Technomic. „Cu toate acestea există o schimbare a definiției de sănătos în rândul consumatorilor. Vedem din ce în ce mai mulți consumatori gravitând în jurul termenilor de local, natural și organic. Operatorii de restaurante trebuie să vină în întâmpinarea acestui interes în creștere din partea consumatorilor și să introducă în meniuri și opțiuni sănătoase pentru consumatorii conștienți de importanța acestui aspect”, a completat acesta.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302