Bucătarii profesioniști sunt invitați la Arena Bucătarilor 2013

Bucătarii profesioniști sunt invitați la Arena Bucătarilor 2013
person Horeca
access_time_filled

concursarenabucatarilor2013Începând din această săptămână, bucătari profesioniști de la cele mai bune restaurante din România sunt invitați să se înscrie la competiția dedicată profesioniștilor din domeniul gastronomiei – Arena Bucătarilor Selgros 2013.

Devenită deja tradiție, competiția își propune în cel de-al cincilea an de desfășurare să premieze priceperea și măiestria celor mai pasionați Chefi care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită unul dintre cele trei mari premii oferite de Selgros România, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

În premieră în acest an, cele trei etape preliminare ale competiției Arena Bucătarilor Selgros 2013 vor avea loc online, prin intermediul aplicației dedicate de pe pagina de socializare Facebook/Selgros.Romania. Cei care doresc să intre în competiție se pot înscrie în aplicație, prima sesiune de înscriere fiind deschisă în intervalul 27 mai – 7 iunie. Următoarele două etape preliminare vor găzdui înscrierile în perioada 10 – 21 iunie, respectiv 24 iunie – 5 iulie.

Trei personalități cu renume în gastronomia românească, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ștefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Președintele ANBCT și Adrian Hădean, blogger culinar, vor juriza atent fiecare concurent în parte, punctând, printre altele, acuratețea și coerența rețetelor, ingeniozitatea, aspectul produsului finit, modul de prezentare a ingredientelor, pregătirea profesională și inovația.

Nouă dintre concurenții înscriși care vor trece de exigența juriului în etapele preliminare se vor califica automat în etapa finală, ce va avea loc în incinta magazinului Selgros Brașov, în data 20 august 2013.

În cadrul Arenei Bucătarilor 2013, cei mai pricepuți profesioniști în domeniul gastronomiei înscriși în concurs vor fi declarați câștigători ai locurilor I, II și III. De asemenea, vor mai fi acordate alte patru distincții speciale: Premiul de popularitate, acordat în urma unui sondaj realizat în public, Premiul special al juriului, împreună cu parteneri/furnizori Selgros, Premiul special „Cezar Munteanu” și Premiul special al ANBCT.

Toate detaliile despre desfășurarea competiției se găsesc în regulamentul concursului, care poate fi consultat online, pe pagina de Facebook/Selgros.Romania prin intermediul aplicației Arena Bucătarilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302