Mărimea porției contează

Mărimea porției contează
person Horeca
access_time_filled

marimeportiirestauranteMărimea porțiilor oferite în restaurante este un aspect din ce în ce mai important pentru consumatorii din întreaga lume. Persoanele care iau masa în oraș spun că și-ar dori să găsească o varietate mai mare de mărimi ale porțiilor care li se oferă în hoteluri, restaurante și pub-uri, potrivit unui studiu efectuat de organizația „Working together for a world without waste” din UK. Studiul arată că mai mult de un sfert dintre consumatori lasă în mod regulat mâncare în farfurie atunci când iau masa în oraș.

WRAP, care a chestionat 5000 de consumatori anul trecut referitor la obiceiurile lor alimentare în afara casei, a constatat că dimensiunile mari ale porțiilor contribuie semnificativ la cele 3,4 milioane de tone de deșeuri alimentare produse de sectorul restaurației în fiecare an.

„Când am întrebat persoanele care iau masa în oraș cum ar putea fi redusă risipa de alimente, aceștia au spus că și-ar dori să aibă mai multe opțiuni în ceea ce privește mărimea porțiilor”, a declarat Richard Swannel de la WRAP, care a subliniat că unitățile care oferă porții de diferite mărimi la felul principal și la garnituri vor înregistra o scădere semnificiativă a deșeurilor alimentare din unitatea lor.

Rezultatele studiului au fost făcute publice în cadrul evenimentului United Against Food organizat de Unilever Food Solutions pe 4 iunie, în Londra, unde mai mulți specialiști din industrie s-au întâlnit pentru a găsi noi soluții la această problemă reală a industriei restaurantelor.

deseurialimentareMark Linehan, Managing Director la Asociația Restaurantelor Sustenabile (Sustainable Restaurant Association), a declarat că deșeurile alimentare reprezintă până la 10% din costurile unui restaurant și că trebuie făcute mai multe de proprietarii de restaurante pentru a reduce risipa de alimente.

Acesta a subliniat că studiul condus de SRA a arătat că oamenii consideră risipa de alimente un aspect extrem de important al industriei alimentare, la fel de important ca sănătatea și nutriția. „Studiul nostru a arătat că 66% dintre respondenți ar comanda porții mai mici dacă ar avea ocazia”.

Sursa: www.bighospitality.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302