Bucătarii români au câştigat 3 medalii de aur la competiţia Euro-Asia

Bucătarii români au câştigat 3 medalii de aur la competiţia Euro-Asia
person Horeca
access_time_filled

Bucătarii români au câștigat 3 medalii de aur și 1 medalie de argint la International Culinary Competition Euro-Asia, care s-a desfășurat în orașul Ekaterinburg din Rusia, în perioada 28 mai – 1 iunie 2012, potrivit unui comunicat de presă emis de Asociația Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.).
În cadrul competiției s-au înscris peste 16 țări, numai echipe de seniori, din Europa și Asia. Regulamentul concursului a prevăzut categorii de preparate realizate la cald (proba pe echipe) și prezentare la rece (probă la individual). Echipa României s-a înscris la toate categoriile obținând mai multe distincții: 1 medalie de aur la echipă și 2 medalii de aur și 1 medalie de argint la individual.

echipa

Prezentare la rece – Categoria aperitive, individual
Adrian Lucian Șipoteanu – 1 medalie de aur
Prezentare la rece – Categoria fructe de mare, individual
Adrian Lucian Șipoteanu – 1 medalie de argint
Prezentare la cald -  Categoria pește, individual
Spitelnicu Corneliu ” 1 medalie de aur
Prezentare la cald -  Categoria meniu pentru cină (3 preparate), echipă
Adrian Lucian Șipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzilă Dana  ” 1 medalie de aur

Meniul Dinner pentru 6 persoane al echipei Naționale a României realizat și prezentat la cald, a fost compus din: 
1. Entree:
File dorada cu busuioc, spanac și crutoane aromate (File dorada with basil, spinach and flavored croutons)
2. Main Course:
Brioșă din mușchi de vită cu mousse de pui și sos de capere (Muffin of beef with chicken mousse and capers sauce)
3. Dessert:
Spumă de fructe (Fruit mousse)
euroasia2Din delegația României au facut parte următorii membrii: Iulia Drăguț ” Președintele A.C.E.E.A.; Laura Stanomir ” Coordonatorul delegației, Office Manager al A.C.E.E.A.; Dana Buzilă ” Purtător de cuvânt al echipei Naționale a României, Director de Marketing al Hotelului- Restaurant La Castel din Iași; Adrian Lucian Șipoteanu ” Concurent, Executive Chef la Restaurantul La Castel din Iași; Spitelnicu Corneliu – Concurent, Chef la Restaurantul La Castel din Iași; Zamfir Cristian Neculai – Concurent, Chef la restaurantul La Castel din Iași.
„După o serie de participări la competițiile și evenimentele culinare internaționale în perioada 2008 – 2011 încheiate cu succes (Erfurt Germany – IKA 2008, Chișinău 2010-2011, Luxemburg 2010, Ecaterinburg ” Euro-Asia 2011, Istanbul 2010-2011, Belgrad ” Golden Balkan Chef 2011, South Africa 2011, Santiago ” Chile 2010, etc., Croația – Pearl of the Sea 2012″),  Asociația Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Brand-ul Zahăr Mărgăritar au susținut echipa României la concursul Euro-Asia, desfășurat în perioada 28 mai ” 1 iunie, 2012, în orașul Ecaterinbug din Rusia. Conform regulamentului din cadrul Campionatului Internațional de Gătit ” etapa Iași, câștigătorii Cupei Moldovei, respectiv echipa Restaurant La Castel din Iași, a primit ca și premiu, din partea ACEEA și Mărgăritar, participarea la o competiție internațională din străinătate. În urma participării la Euro-Asia, bucătarii de la Restaurant La Castel au demonstrat că sunt bine pregătiți să reprezinte România la orice manifestare culinară mondială!”, se arată într-un comunicat de presă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302