Chef Joseph Hadad: “Visul meu este ca mâncărurile mele să ajungă la cât mai multă lume”

Chef Joseph Hadad:  “Visul meu este ca mâncărurile mele să ajungă la cât mai multă lume”
person Horeca
access_time_filled

Chef Joseph Hadad a lansat pe piața gastronomică bucureșteană un nou proiect culinar – CAJU by Joseph Hadad, o braserie casual prin care renumitul bucătar își propune să aducă în atenția gurmanzilor gusturile din copilăria sa, cu puternice influențe nord africane. Braseria este situată într-o zonă înțesată de obiective culturale și turistice, în spatele Ateneului Român (pe str. Nicolae Golescu nr. 16), iar prin intermediul acesteia, renumitul chef își propune să ajungă la cât mai mulți oameni cu preparatele sale, nu doar la cei cu venituri mari.

braseriecaju2

Visam demult să deschid o braserie în centrul orașului, în care să aduc în atenția gurmanzilor mâncarea copilariei mele, o simfonie de arome și condimente și totodată atât de simplă. Am vrut să ajung și la oamenii care nu vin să mănânce la Joseph, să dau posibilitatea cât mai multora, nu numai celor cu venituri mari, să mânânce preparatele făcute de mine”, a declarat Joseph Hadad.

Conceptul ales pentru noul restaurant este de bistro&braserie. “Stilul braserie și bistro este casual, pentru toată lumea, nu este gourmet cum avem la Joseph Hadad, aici este casual braserie, tot cu mâncare de calitate, dar puțin mai casual. Vreau să ajung, prin acest restaurant situat în inima Bucureștiului, mai aproape de oameni, să ajung și la oamenii care nu au bani mulți în buzunar, să le dau posibilitatea să guste mâncărurile mele. Asta este foarte important pentru mine și visul mi s-a împlinit în seara asta”, ne-a declarat Joseph Hadad.

Renumitul chef a lucrat la meniul Caju timp de aproape de 3 luni. Meniul include în jur de 40 de preparate împărțite între gustări reci, gustări calde, fel principal și câteva rețete de desert create chiar de chef, intenția fiind de a acoperi cât mai multe gusturi cu aromele și mirodeniile specifice bucătăriei mediteraneene.

cajubyjosephhadad

Braseria are o capacitate de aproximativ 60 de persoane, iar în primăvară se va amenaja o terasă în stil franțuzesc, cu 40 de locuri. Pe perioada iernii, fumătorii vor avea un loc amenajat, prevazut cu sistem de încălzire.

Poziționarea în inima Bucureștiului și traficul pietonal intens au fost principalele criterii luate de Chef Joseph Hadad în alegerea locației. “Este o locație exact cum am văzut în Paris. Ateneul Român în spatele nostru, străzile sunt exact ca în Paris. Trece foarte multă lume pe aici. în Franța găsești același concept bistro-braserie, unde poți să mănânci și rapid și bun și gustos și la preț bun. Am ales locația aceasta pentru că este în inima Bucureștiului. Lângă noi este centrul vechi, sunt hoteluri, obiective turistice. Nu am găsit să fie cu parcare, dar nu am vrut neapărat pentru că tendința în marile capitale este ca în zona istorică să se meargă pe jos”, ne-a mai declarat Joseph Hadad.

Pentru anul viitor, Joseph Hadad își propune să lanseze un concept mobil de street food, dar un altfel de street food față de ceea ce găsești la ora actuală pe piață, cu preparate inedite și sănătoase.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302