Competiţia culinară Metro Chef a ajuns la Iaşi. Vezi câştigătorii

Competiţia culinară Metro Chef a ajuns la Iaşi. Vezi câştigătorii
person Horeca
access_time_filled

Competiția culinară METRO Chef 2012 și-a desemnat câștigătorii celei de-a doua etape regionale care s-a desfășurat la Iași, pe 22 martie. Reprezentanții restaurantului David’s din Bacău, Mihai-Codruț Neacșu și Georgeta Bejan s-au clasat pe locul 1, iar reprezentanții Popasului Turistic Bucovina din Suceava, și anume Florin Asavei și Daniel Filimon, s-au clasat pe locul 2.

restaurant_david

(Gergeta Bejan și Mihai-Codruț Neacșu -  restaurantul David’s din Bacău)

Ocupanții locurilor I și II de la etapele regionale vor participa la marea finală a competiției METRO Chef din București, care se va desfășura, în perioada 25-26 octombrie 2012.
Opt echipe formate dintr-un bucătar-șef și un ajutor de bucătar și-au arătat priceperea în pregătirea unui meniu din două preparate, un fel principal si un desert, cu specific național sau internațional, respectând tradițiile gastronomiei moderne.
Meniurile au fost evaluate de către un juriu format din șase specialiști din domeniul culinar: Gabriela Berechet – Președinte al Federației Bucătarilor din România, renumitul maestru bucătar Horia Mihnea Vîrlan, Patrick Guibet – Executive Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie (METRO Cash & Carry România), Silvia Ailincai – Chef Patisier Centrul de Pregătire în Gastronomie (METRO Cash&Carry România), Constatin Eremia – Executive Sous Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie (METRO Cash&Carry România), Samuel Le Torriellec – Executive Chef (Restaurant Loft și El Capitan).

popas_bucovina

(Florin Asavei și Daniel Filimon – Popasul Turistic Bucovina din Suceava)

Premiile puse în joc la faza națională constau în:
-  Premiul I – „Medalia de aur”: 10.000 EURO pentru echipa câștigătoare (respectiv câte 5.000 de Euro pentru fiecare dintre cei doi membri ai echipei); și voucher(e) de cumpărături, în valoare totală de 1.000 RON acordat(e) angajatorului membrilor echipei câștigătoare.
– Premiul II – „Medalia de argint”: 6.000 EURO pentru echipa câștigătoare (respectiv câte 3.000 de Euro pentru fiecare dintre cei doi membri ai echipei); voucher(e) de cumpărături, în valoare totală de 1.000 RON acordat(e) angajatorului membrilor echipei câștigătoare.
-  Premiul III – „Medalia de bronz”: 3.000 EURO pentru echipa câștigătoare (respectiv câte 1.500 de Euro pentru fiecare dintre cei doi membri ai echipei); voucher(e) de cumpărături, în valoare totală de 1.000 RON acordat(e) angajatorului membrilor echipei câștigătoare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302