Concursul „Arena Bucătarilor” ediția 2019 și-a desemnat câștigătorii

Concursul „Arena Bucătarilor” ediția 2019 și-a desemnat câștigătorii
person Horeca
access_time_filled

Cea de-a XI-a ediție a concursului culinar ,,Arena Bucătarilor’’, o competiție de tradiție marca Selgros Cash & Carry România, și-a desemnat ieri câștigătorii, într-o atmosferă plină de emoții și surprize.

Marele premiu la ,,Arena Bucătarilor Seniori”, constând în suma de 12.000 de lei și dreptul de a participa în 2020 la concursul culinar internațional „Les Chefs en Or” de la Paris, a fost adjudecat de Emanuel Mocan, în vârstă de 23 de ani, din Cluj Napoca.

Pasiunea pentru arta culinară și nevoia permanentă de perfecționare reprezintă pentru Emanuel Mocan secretul din spatele farfuriilor transformate într-un adevărat spectacol al simțurilor și gusturilor”, spun organizatorii.

Excelența clădită pe pasiune s-a remarcat și în preparatele prezentate de către ceilalți finaliști, următorii clasați fiind Alexandru Vreme,  locul II și Cosmin Bogdan Cozma, locul III.

castigatoriarenabucatarilor2019

Finala competiției Arena Bucătarilor, desfășurată în acest an în intervalul 28-29 octombrie la Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din Brașov, este încununarea celui mai important eveniment destinat profesioniștilor gastronomi din România. Prin acest proiect, Selgros și-a propus ca an de an, să premieze talentul și măiestria celor mai pasionați bucătari care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită premiile oferite.

Juriul a fost format din maeștri ai artei culinare precum Cornelia Ghișoi, Jakob Hausmann, Victor Melian, Nico Lontras, Ciprian Nicolescu, David Contant, Marc Galais, Nikolay Baratov, Cezar Munteanu, Ioan Florescu, Peter Bartosz.

Castigatorii Arena Bucatarilor seniori si juniori Totodată, finala ,,Arena Bucătarilor Juniori’’, cu un premiu constând în suma de 3.000 de lei și participarea la același concurs culinar organizat în 2020 la Paris, a fost câștigat de Angel Mihăiță Dragomir, din București.

Deși are doar 19 ani, concurentul a reușit prin măiestrie și entuziasm să demonstreze profesioniștilor și numerosului public prezent că pasiunea pentru gătit nu are vârstă.

Premiile au fost decernate în cadrul unei seri de gală de către Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

în calitate de CEO al Selgros România, mă bucur să observ succesul acestui concurs de gătit, care a devenit deja unul de referință în industria alimentară, inspirând mulți profesioniști și pasionați. Succesul său din ultimii ani demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta profesioniștii și educa clienții cu privire la tehnicile de gătit și obiceiurile alimentare sănătoase. Felicitări câștigătorului și tuturor participanților pentru modul în care și-au ridicat pasiunea la rang de artă culinară”, a declarat Robert Hellwagner.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302