Concursul de gătit Arena Bucătarilor se mută la mare

Concursul de gătit Arena Bucătarilor se mută la mare
person Horeca
access_time_filled

Selgros Cash&Carry organizează în premieră anul acesta Ediția de Mare a concursului de gătit Arena Bucătarilor. Competiția va avea loc pe 10 august, în Piața Cazinoului Mamaia, și va reuni bucătari profesioniști din toate zonele țării.
Concursul va consta în pregătirea a trei feluri de mâncare (un antreu, un fel principal și un desert), având la dispoziție exclusiv ingredientele puse la dispoziție de către organizator. Ingredientele (conținut și cantități) vor fi comunicate concurenților cel mai târziu cu o săptămână înaintea concursului.

arenaaugust

Toți concurenții înscriși vor trebui să prepare în mod obligatoriu câte trei porții din fiecare fel de mâncare stabilit mai sus utilizând în mod obligatoriu toate ingredientele primite. Neprepararea unuia din feluri sau neutilizarea tuturor ingredentelor, duc la depunctarea concurenților. De menționat că organizatorul pune la dispoziția concurenților în mod gratuit cantitățile de ingrediente pentru cele trei porții prezentate în concurs.
Toate preparatele culinare se vor pregăti pe loc exclusiv din ingredientele puse la dispoziție de către organizator. 30 de restaurante, clienți Selgros Cash&Carry, pe cât posibil în număr echilibrat din toate zonele țării, vor fi selectate de organizatori pentru a participa la ediția de mare a concursului Arena Bucătarilor 2012.

inarena

Juriul va fi compus din cinci persoane: Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy; Ștefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Președintele ANBCT; Cristina Mazilu, Publisher Good Food; Ioan Florescu, Maestru în Artă culinară ” câștigătorul ediției 2011 „Arena Bucătarilor” ” Hotel-Restaurant Belvedere Brașov; Tiberiu Fueriu, Redactor-Șef Food&Bar Magazin. Din juriu va mai face parte și Silvian Miron, Maestru Cofetar, care va juriza numai deserturile.
Juriul va lua în considerare în cadrul jurizării cel puțin următoarele aspecte:
•  Mise-en-Place și curățenie max. 10 puncte.
Se punctează: corectitudinea efectuării mise-en-place-ului la locul de muncă, respectarea normelor igienico-sanitare de păstrare și prelucrare a materiilor prime.
•  Pregătire Profesională, Preparare corectă max. 20 puncte
Se punctează: tehnicile de prelucrare primară a ingredientelor, tratamente termice, corelarea denumirii preparatului și tipul de tratament termic aplicat, alcătuirea meniului și respectarea raportului optim al gramajului fiecărui preparat din meniu.
•  Prezentare inovație max. 30 puncte
Se punctează: montarea preparatului pe farfurie, aspectul apetisant, culoarea cât mai aproape de natural, mărimea și forma preparatului, originalitatea în prezentare și tehnici originale de preparare.
•  Gust max. 40 puncte. Se punctează: păstrarea gustului nativ al ingredientelor, utilizarea condimentelor adecvate, complementaritatea ingredientului principal cu adaosurile folosite, respectarea temperaturii de servire a preparatului.

Conform regulamentelor concursurilor internaționale de gastronomie, ierarhia va fi dată de media artimetică a punctelor acordate de fiecare membru al juriului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302