Continuă controalele la unitățile de alimentație publică de pe litoral

Continuă controalele la unitățile de alimentație publică de pe litoral
person Horeca
access_time_filled

controalealimentatiepublicaControalele efectuate la unitățile de alimentație publică de pe litoral, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2016, sunt în toi. Nu mai puțin de 272 de operatori din industria alimentară au fost verificați în perioada 1 – 7 august a.c., informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

în perioada 01.08.2016 – 07.08.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectorii de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificați un număr de 272 de operatori din industria alimentară”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Controalele au vizat: 118 restaurante, 8 pizzerii, 20 unități tip fast-food, 8 braserii, 17 unități tip bufet,  6 baruri, 15 beach baruri, 2 cantine, 2 pensiuni, 57 magazine alimentare, 1 depozit alimentar,  11 cofetării/patiserii, 7 laboratoare cofetărie patiserie, localizate în cele 5 zone de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sau neigienizate; nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.000 de lei, potrivit ANSVSA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302