Despre bucătăria românească, cu Constantin Eremia

Despre bucătăria românească, cu Constantin Eremia
person Horeca
access_time_filled

constantineremiametroPrincipala provocare în bucătăria românească este de a introduce elemente noi în rețetele tradiționale românești, dar de a păstra totodată specificul preparatului respectiv, spune Constantin Eremia, Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România, care subliniază că așteaptă de la concurenții Metro CHEF de la categoria Bucătărie românească „să fie creativi, să își pună amprenta asupra preparatelor și să ne surprindă”.

Care sunt principalele provocări ale bucătăriei românești?

Principala provocare este să introducem elemente noi în rețetele tradiționale românești, dar să păstrăm totuși specificul preparatului respectiv. Deși nu presupune același nivel de rafinament precum alte tipuri de bucătării (precum cea franceză, de exemplu), bucătăria românească are un specific pe care îl putem dezvolta. În cadrul sesiunilor de pregătire ale Centrului de Pregătire în Gastronomie din Militari, le oferim Chef-ilor, o perspectivă nouă asupra bucătăriei românești. Punem accent atât pe dezvoltarea abilităților de a aborda preparate cunoscute într-o manieră nouă, dar și rețete mai puțin cunoscute care pot conferi elementul de noutate atât de necesar unui meniu. Încurajăm creativitatea și talentul care creează avantaje competitive restaurantelor respective și experiențe culinare memorabile clienților.

Cum a evoluat bucătăria cu specific românesc în ultimii ani?

Bucătăria românească evoluează pentru a ține pasul cu așteptările și schimbările de stil de viață al clienților. Astfel, există tendința de a reduce cantitatea de grăsimi, de a include în meniu și preparate mai ușoare, potrivite sezonului cald. Remarcăm la cei care participă la cursurile noastre, dar și la cei din competiția METRO Chef, ingeniozitate și rafinament în abordarea rețetelor românești, oferind preparatelor mai multă savoare, mai multă prospețime și cu un aport caloric mai mic.

Ce așteptări aveți de la echipele înscrise în categoria Bucătărie românească în cadrul METRO Chef 2013?

A găti tradițional a devenit o adevărată provocare pentru restaurantele românești. Gusturile și așteptările clienților sunt mai variate și rafinate, deoarece fac comparații între diferitele specificuri gastronomice. Așteptăm de la echipele înscrise în categoria Bucătărie românească să fie creative, să își pună amprenta asupra preparatelor și să ne surprindă.

Constantin Eremia, Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România, este membru al juriului METRO Chef, competiție anuală de artă culinară care încurajează pasiunea pentru gătit a clienților din segmentul HoReCa. Chef Constantin are o experiență de peste 18 ani în domeniu, în restaurantele unor hoteluri de renume precum Novotel și Sofitel, în restaurante din Germania si SUA și în croaziere de lux.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302