Gault&Millau organizează pentru prima dată în România Zilele Go-Mio. Peste 100 de restaurante participă

Gault&Millau organizează pentru prima dată în România Zilele Go-Mio. Peste 100 de restaurante participă
person Horeca
access_time_filled

Gault&Millau organizează anul acesta, pentru prima dată în România, Zilele Go-Mio, un eveniment care va loc în multiple restaurante concomitent, pe parcursul a 10 zile. Astfel, toți bucătarii și restaurantele din comunitate au primit invitația de a participa la Zilele Go-Mio, în perioada 8-17 mai 2020, prin dezvoltarea și oferirea unor meniuri speciale, de sezon, la un preț fix, disponibile doar în această perioadă.

Peste 100 de restaurante din Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța (include și Vama Veche), Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara și 4 Destinații Speciale (Cincșor, Cund, Tg. Mureș, Viscri) au răspuns invitației, astfel că acestea vor fi promotori pentru ingredientele de sezon și creativitatea bucătarilor.

zilelegaultmillau

Pe toata durata proiectului, restaurantele participante vor oferi, fie în loc de, fie adițional față de meniurile à la carte, aceste meniuri speciale, disponibile doar în cadrul proiectului, la prețuri standard, fiecare restaurant alegând unul dintre nivelurile:

•    Prânz: 30 | 50 | 75 RON
•    Cină: 50 | 75 | 100 RON

Fiecare astfel de meniu conține 3 feluri de mâncare (starter, fel principal și desert), iar băuturile nu sunt incluse. Fiecare restaurant poate alege ca adițional să ofere reduceri la felurile de mâncare din meniurile à la carte (minim 20% per fel de mâncare). Pentru toată durata proiectului, restaurantele participante pot oferi doar un meniu special de cină sau un meniu special de prânz & unul de cină.

Lista restaurantelor participante este disponibilă pe platforma dedicată evenimentului: https://zilele.gault-millau.ro/

în aceeași platformă vor fi publicate la finalul lunii martie meniurile speciale create de bucătari, urmând ca tot atunci să existe posibilitatea rezervării de locuri la restaurante în perioada proiectului. La începutul lunii mai, o serie de evenimente conexe, care promovează gastronomia pe plan local (e.g. degustări de ingrediente și produse gastronomice, oferte speciale de preț pentru produse și servicii selectate), vor fi de asemenea publicate pe platforma dedicată evenimentului.

Proiectul Zilele GO-MIO are ca scop promovarea și accesibilizarea experienței de a ieși la restaurant pentru publicul larg. Este cel bun mod de a descoperi sau chiar redescoperi un bucătar și a-i înțelege viziunea, de a petrece timp de calitate într-un restaurant selectat de noi, de a redefini actul de a merge la restaurant drept o experiență revelatoare pe mai multe dimensiuni. Astfel de proiecte sunt obișnuite și organizate cu regularitate în marile capitale ale lumii, este momentul ideal să organizăm și noi unul.”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România.

alexandrualmajeanu

Prima ediție a Zilelor Go-Mio are un scop aliniat cu misiunea noastră în România: să aducem împreună pe cei care creează și pe cei care apreciază gustul, prin identificarea, evaluarea, selectarea și promovarea experiențelor axate pe gust. Cele 10 zile de meniuri speciale au ca element comun sezonalitatea – am lansat provocarea bucătarilor să respecte acest principiu iar ei au răspuns cu entuziasm. Comunitatea noastră de bucătari și restaurante pune preț pe creativitate și mobilizează resurse semnificative pentru a face posibil acest eveniment, iar noi ne vom asigura că invitația de a merge la aceste restaurante de pe 8 pe 17 mai se face auzită în întreaga țară. Dincolo de experiențele din restaurant, dezvoltăm alături de parteneri cu valori comune o serie de alte evenimente cu temă gastronomică ce vor fi disponibile publicului larg doar în această perioadă și care vor fi divulgate mai aproape de luna mai pe platforma digitală dedicată evenimentului”, adaugă Raluca Hrițcu și Ștefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302