Grupul Le Manoir anunță fuziunea restaurantelor Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu

Grupul Le Manoir anunță fuziunea restaurantelor Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu
person Horeca
access_time_filled

Grupul Le Manoir, condus de către Cristian Preotu anunță fuziunea restaurantelor bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu. Noul local creat în urma unirii celor două proprietăți va funcționa în clădirea Galleron, cea care a găzduit, în ultimii doi ani, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, va purta numele de Bistro Ateneu și va fi, în continuare, afiliat rețelei Relais & Châteaux.

Bucătăria restaurantului operat de familia Preotu va fi condusă de către Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019, Cheful Anului, de către Gault&Millau Romania, iar echipa va include profesioniști din ambele localuri. Grupul Le Manoir întrerupe, astfel, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Gravé și cu cheful coordonator Sorin Miftode.

chefalexandrudumitru

Cătălin Grancea, Maître de Maison Relais & Châteaux Le Bistrot Français, începând cu anul 2015, și Octavian Gruianu, șef somelier al aceluiași local, își vor păstra funcțiile în cadrul noului proiect.

Modificarea face parte din planul de afaceri al grupului Le Manoir, ce a urmărit încă de la intrarea pe piața de HoReCa, dezvoltarea unui local puternic, care să devină una dintre cele mai prestigioase proprietăți.

De la început, din 2014, am muncit și am evoluat cu consecvență. Ne-am construit o echipă puternică de profesioniști pasionați – Maître d’, ospătari, somelieri, bucătari -, în a căror educație am investit încontinuu. Am selectat proprietatea ideală, casa Galleron, a cărei poveste este în linie cu valorile noastre, și am amenajat-o într-un mod cald, elegant, care să ne reprezinte, îmbogățind-o cu o colecție de artă, de la cei mai apreciați pictori clasici români. Ne-am creat o cramă impresionantă, ce ne-a adus 6 premii Wine Spectator, dintre care 3 Best Of Award of Excellence, și care numără acum peste 900 de etichete de vinuri din întreaga lume, am dezvoltat relații și parteneriate cu unii dintre cei mai respectați producători ai lumii și am pus România pe harta Relais & Châteaux. Continuând pe acest fir roșu, anul acesta, am achiziționat un conac în Balotești, cu o grădină de 17.000 de metri pătrați, în care ne cultivăm propriile fructe, legume și plante aromatice. Din punctul meu de vedere, acest lucru va schimba cu totul filozofia gastronomică a restaurantului nostru, pentru că îl va duce într-o zonă farm-to-table, în care avem mult mai mult control asupra materiilor prime. Punând cap la cap toate aceste elemente și identificând un chef ca Alexandru Dumitru, extrem de talentat, organizat, ce contribuie activ la acest nou curent culinar – bucătăria românească modernă -, am considerat că este timpul să trecem la următorul nivel, să unim cele mai puternice atuuri ale noastre și să le aducem împreună într-un proiect major, care își va pune amprenta pe gastronomia românească, contribuind la modernizarea și popularizarea sa.”, declară Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir.

Relais & Châteaux Bistro Ateneu își deschide ușile în noua formulă începând cu data de 19 august, când își va întâmpina oaspeții cu un meniu nou, de toamnă, ale cărui preparate vor fi realizate integral în bucătăria restaurantului, din ingrediente obținute din surse responsabile, urmând principiile chefului Alexandru Dumitru. fuziunegruplemanoir

Pentru mine, să livrezi un meniu farm-to-table într-un restaurant care are 50 de locuri înseamnă să intri într-o nouă etapă, în care întregul sistem producător – bucătar – oaspete se modifică. Dublare numărului de oaspeți presupune o și mai mare atenție acordată furnizorilor, creșterea membrilor echipei și o organizare extrem de eficientă. Bucătăria românească modernă câștigă teren, capătă formă, iar Bistro Ateneu își propune să fie unul dintre promotorii activi ai acestui curent.”, declară Alexandru Dumitru.

Meniul noului restaurant

Meniul Relais & Châteaux Bistro Ateneu este construit în jurul materiilor prime de foarte bună calitate, selectate de către chef Alexandru Dumitru. Ingredientele vedetă ale localului sunt legumele de sezon, ciupercile de pădure, plantele aromatice, dar și mistrețul, porumbelul, racii și peștii sălbatici. Toate procedurile, de la curățarea ingredientelor, până la prezervarea lor în sosuri, conserve, amestecuri de murături, afumarea peștelui etc., vor fi realizate în restaurant, pentru ca fiecare preparat să ilustreze întru totul filozofia gastronomică a echipei.

Este un efort pe care puține localuri îl fac, însă care îți oferă oportunitatea de a te juca așa cum dorești cu materiile prime, cu aromele și texturile lor. Ca chef, simt că doar astfel îmi pot câștiga libertatea de a crea farfurii care celebrează sezonalitatea, terroir-ul românesc, tradițiile și bogăția noastră culturală.”, completează chef Alexandru Dumitru. în plus, localul își va delecta oaspeții cu o selecție de preparate excepționale, care vor pune în evidență ingrediente din alte țări, folosite în sezonul lor.

Pentru a-și întări angajamentul față de gastronomia românească, restaurantul va găzdui constant cine la patru mâini, având ca invitați chefi extrem de apreciați și valoroși, din rețeaua Relais & Châteaux. Astfel, profesioniști din întreaga lume, cunoscuți pentru viziunea lor culinară, vor descoperi România, produsele și artizanii locali și ne vor prezenta câteva dintre ingredientele lor favorite.

Va fi o îmbinare culturală extrem de interesantă, în cadrul căreia promovăm terroir-ul local și descoperim, la rândul nostru, elemente valoroase pentru alte culturi.”, afirmă Cristian Preotu.

meniuchefalexandrudumitru

Realizarea unei grădini proprii și refacerea unui conac, la Balotești – noi proiecte ale grupului Le Manoir

Echipa Relais & Châteaux Bistro Ateneu a început deja, din luna mai, lucrările la amenajarea grădinilor și serei din Balotești.

Conacul este un proiect în sine, pe care îl vom lansa în etape. Mai întâi, ne vom ocupa de latura sa funcțională, vom crește aici fructe și legume, obiectivul fiind ca restaurantul Relais & Châteaux Bistro Ateneu să devină cvasiautonom până în 2020, ulterior, vom amenaja suprafața exterioară, făcându-l potrivit pentru evenimente în aer liber, iar, până în 2024, vom reabilita clădirea istorică, pentru a da drumul și spațiilor de cazare. Vorbim de o investiție totală de peste 1,000,000 Euro, în următorii 4 ani.”, declară Cristian Preotu.

Pentru noul restaurant, Relais & Châteaux Bistro Ateneu, Le Manoir previzionează o cifră de afaceri de 1,200,000 de Euro, cu peste 30% mai mare decât valoarea înregistrată în 2018 de către Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

Noul restaurant Relais & Châteaux Bistro Ateneu va fi deschis de luni până duminică, în intervalele orare 12:00 – 15:00 și 18:00 – 22:00.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302