Hotelul InterContinental are un nou Executive Chef

Hotelul InterContinental are un nou Executive Chef
person Horeca
access_time_filled

cristianmarino2Hotelul InterContinental din București are un nou Executive Chef, în persoana lui Cristian Marino. Chef Marino are în subordine echipele de bucătari ale restaurantelor Corso și Modigliani, a barului Intermezzo, cât și echipa responsabilă de evenimente. De asemenea, în atribuțiile sale intră și îmbunătățirea permanentă a calității preparatelor pe baza ofertei de produse locale de pe piață, întâlniri cu furnizorii și crearea noilor meniuri astfel încât hotelul să ofere oaspeților o experiență culinară excelentă.

Marino a fost inspirat de arta de a găti de la o vârstă fragedă, când își petrecea timpul în bucătăria familiei, gustând și ajutându-și părinții la restaurantul pe care aceștia îl dețineau.

„Am crescut într-un restaurant. Programul meu TV preferat era să îmi urmăresc părinții conducând restaurantul, așadar, cred că pasiunea pentru gătit este un dar moștenit de la ei”, spune Bucătarul Șef al Hotelului InterContinental București.

În anii următori și-a dezvoltat cultura gastronomică și cunoștințele, specializându-se în bucătăria de înaltă clasă (fine dining).

După finalizarea studiilor, Cristian Marino și-a îmbogățit experiența printr-un stagiu la Disneyland Paris și a lucrat în restaurante și hoteluri locale italiene pentru a câștiga experiență ca bucătar. Tinerețea, pasiunea pentru călătorii și dorința de a-și împărtăși cunoștințele despre bucătăria italiană l-au determinat pe Cristian să lucreze în afara Italiei. Astfel, a promovat bucătăria italiană autentică în Marea Britanie, Spania, Bulgaria și Croația, creând preparate și meniuri de înaltă clasă pentru restaurante italiene dar și pentru hoteluri internaționale și un vas de croazieră de șase stele.

„Îmi place să gătesc orice este sănătos și colorat – bucătărie italiană, bineînțeles, dar și spaniolă. Îmi place să schimb meniurile în funcție de sezon, dar cel mai mult îmi place să prepar, dar și să mănânc paste, risotto, pizza, pește proaspăt și fructe de mare”, spune Cristian Marino.

Preocuparea de a învăța cât mai mult despre cultura gastronomică și bucătăriile altor țări l-au adus și la București în 2009, pentru a lucra ca Chef de Cuisine responsabil cu crearea unui meniu Italian autentic la Hotelul Radisson Blu, recent deschis la acea vreme. În august 2013, cei aproape 10 ani de experiență, l-au ajutat pentru a promova ca Executive Chef la proprietăți ale aceluiași lanț hotelier din Sofia și Split, unde a lucrat până când a venit la București.

După prima experiență în București, am plecat spunând pe curând în loc de rămas bun. Îmi plac România și oamenii de aici, așadar, atunci când am avut ocazia să mă întorc, nu m-am gândit prea mult, mai ales că oferta venea de la un hotel-simbol al orașului„.

Cristian Marino are 32 de ani; s-a născut la Milano, în nordul Italiei și a crescut în Calabria, în sudul Italiei. El a studiat arta culinară la prestigiosul institut Italian „E.Maggia Stresa”. Pe lângă limba italiană, Cristian Marino vorbește fluent engleza, spaniola și înțelege limba română.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302