Hotelul Pullman celebrează gastronomia elenă în restaurantele sale

Hotelul Pullman celebrează gastronomia elenă în restaurantele sale
person Horeca
access_time_filled

gastronomiepeninsulaPeloponezHotelul Pullman din București celebrează în perioada 12-18 iunie gastronomia elenă, în toate restaurantele sale, în cadrul Greek Festival, un eveniment ce și-a propus să evidențieze gastronomia, cultura și tradițiile peninsulei Peloponez, o destinație mai puțin explorată de turiștii români. 

Pe parcursul întregii săptămâni, restaurantele din cadrul hotelului Pullman Bucharest vor oferi meniuri cu specific grecesc-peloponez, create de către Chef Giannopoulos Vasileios, cu ingrediente locale din peninsula Peloponez.

Meniul va conține o varietate de aperitive locale, cum ar fi plăcințele cu spanac, fluiere umplute cu brânză Feta & Anthotiro, mielfeuille de vinete cu brânză și roșii proaspete, mazare (Fava) cu caracatiță. Protagoniștii meniului vor fi: dorada (Tsipoura), lupul de mare (Lavraki) și mielul gătit cu cartofi, ulei de măsline și cimbru. Sărbătoarea gastronomică este completată de faimoasele „diples” – desert grecesc din aluat sub formă de foi – cu sirop de miere și nuci și de crema de brânză cu gem de smochine și fagure de miere„, a declarat Giannopoulos Vasileios, Chef executiv.

Giannopoulos Vasileios este absolvent al Școlii Superioare de Gastronomie din Franța, a lucrat ca chef în hoteluri de 5 stele și a contribuit la deschiderea de hoteluri de tip boutique în Atena și în marile orașe din provincie. Săptămâna aceasta Giannopoulos Vasileios va oferi românilor gustul inconfundabil al preparatelor din Peloponez.

Festivalul Grecesc este organizat de hotelul Pullman în parteneriat cu Regiunea Peloponez, Ambasada Republicii Elene în România, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română și Uniunea Greacă.

Peloponez este o regiune extrem de frumoasă a Greciei ce merită vizitată, ea nefiind foarte explorată de turiștii români. Săptămâna aceasta este o oportunitate deosebită de a prezenta publicului românesc frumusețile și delicatesele din Peloponez„, a declarat Excelența Sa, domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Republicii Elene în România. 

Grecia este o destinație de vară pentru mai mult de 1 milion de turiști români. în cursul anului 2016 a avut loc o creștere de 46% în transportul aerian din România către Grecia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302