KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery se reunesc sub Sphera Franchise Group S.A.

KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery se reunesc sub Sphera Franchise Group S.A.
person Horeca
access_time_filled

spheragroupKFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery se reunesc sub Sphera Franchise Group S.A. Cu vânzări totale de peste 130 de milioane de euro, aproximativ 100 de locații și peste 4.000 de angajați, Sphera Franchise Group S.A devine cel mai mare grup de restaurante din România.

Crearea noii companii reprezintă o modalitate mai eficientă de gestionare a brandurilor din portofoliu, fiind totodată un jucător cheie în economia românească și un investitor de încredere pe piață, se precizează într-un comunicat de presă.

Din punct de vedere al acționariatului, structura Sphera Franchise Group S.A. rămâne aceeași, Lucian Vlad, Radu Dimofte și Nicolae Badea fiind cei trei acționari ai companiei.

Sphera Franchise Group S.A. va asigura corelarea dezvoltării companiilor din grup, identificând noi oportunități de business și susținând industria restaurantelor, domeniul în care activează companiile care fac parte din noul holding.  

Suntem mândri să anunțăm lansarea Sphera Franchise Group S.A, cel mai mare grup de restaurante din România. Planul nostru este să avem o creștere sustenabilă și o dezvoltare constantă a brandurilor noastre, dovedind un angajament pe termen lung pe piața din România. Suntem convinși că înființarea noii companii este o validare fermă a acestor obiective. Fiind un jucător cheie în economie, avem încredere că, în această formulă vom crește mai mult și vom avea posibilitatea să atragem noi branduri în portofoliu, gestionând și mai eficient resursele de care dispunem și îmbunătățindu-ne constant performanța pe piață.” a menționat Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group S.A. 

Despre Sphera Franchise Group S.A.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup de restaurante din România și deține companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery.

în România, lanțul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în București, cât și în alte orașe precum Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitești sau Brașov. De asemenea, operează două restaurante la Chișinău, Republica Moldova, cât și unul în Verona, în zona de nord-est a Italiei.

Pizza Hut a intrat pe piața din România în 1994, odată cu deschiderea primei locații din Calea Dorobanților, iar în prezent deține 21 de restaurante la nivel de rețea.

Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, furnizează produse numai la pachet și prin livrare. Brandul a intrat pe piața românească în decembrie 2007, odată cu deschiderea primei locații în zona Vitan din București. în prezent, Pizza Hut Delivery deține 12 unități în București și câte una în Brașov, Cluj și Popești Leordeni.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302