METRO Chef și-a desemnat finaliștii la categoria bucătărie de evenimente/food solutions

METRO Chef și-a desemnat finaliștii la categoria bucătărie de evenimente/food solutions
person Horeca
access_time_filled

finalistimetrochefcateringMETRO Cash & Carry România anunță desemnarea echipelor finaliste pentru categoria bucătărie de catering/food solutions din cadrul METRO Chef 2013. În cursa pentru finala competiției s-au alăturat unii dintre cei mai pricepuți bucătari ai domeniului.

În perioada 20-21 august și 27-28 august, opt echipe formate dintr-un bucătar și un ajutor de bucătar s-au întrecut în pregătirea de preparate specifice bucătăriei de catering/food solutions.

Juriul a desemnat patru echipe care s-au calificat în marea finală: Cantina Eurest din Pitești, reprezentată de Pavel Mioară și Marcu George, Restaurant Casa Bunicii din Timișoara, reprezentat de Daniel Cheregi și Ernest Hajdo, Restaurant Belvedere din Brașov, reprezentat de Ioan Florescu și Paul Holhoș și Restaurant Bistro Del’Arte din Brașov, reprezentat de Grancea Marius și Oana Coantă.

Meniurile au fost evaluate de către un juriu format din specialiștii Centrului de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România și de către cinci invitați speciali, printre care și Chefi recunoscuți la nivel național și internațional: Sylvain Clerbout – Executive Chef Eurest Rom SRL; Nicolae Lică – Executive Chef J.W. Marriott București; Claudia Romana Rista – specialist în domeniul culinar ” „Rista de bucate”; Georgiana Ilie – Food Editor Revista GoodFood; Andreea Miu – Marketing Director Revista GoodFood.

În bucătăria de catering, organizarea este cea mai importantă, pentru că este nevoie de o planificare minuțioasă a meniului, a echipei și a preparatelor, în funcție de condițiile impuse. Pentru că această categorie implică un mai mare efort din partea bucătarilor, pregătirile și munca în echipă sunt absolut vitale pentru a obține preparate gustoase, dar în același timp rezistente la transport, reîncălzire și condiții speciale de servire. Din opțiunile de bucătărie de catering, am ales pentru METRO Chef, conceptul de bufet deoarece este cel mai solicitat, având nevoie de foarte multe feluri variate, într-un timp foarte scurt. Fiind o bucătărie în plină dezvoltare, m-au impresionat pasiunea și creativitatea de care au dat dovadă participanții la METRO Chef, categoria bucătărie de catering/ foodsolutions„,a declarat Nicolae Lică, Executive Chef J.W. Marriott București.

preparatemetrochefÎn cadrul evenimentului organizat la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO România, toate echipele categoriei au beneficiat de sesiuni specializate de pregătire în domeniul culinar în cadrul cărora membrii juriului METRO Chef au pus accentul pe cele mai relevante tehnici și tendințe pentru categoria de catering/ foodsolutions.

„Bucătăria de catering a înregistrat o evoluție vizibilă, nu doar în termeni de calitate a preparatelor, dar și în ceea ce privește varietatea meniurilor. Astfel, industria de catering a ajuns să crească treptat spre o ofertă variată, de la mâncare la caserolă, până la preparate de cocktail pentru evenimente din categoria premium. Cele două zile de pregătiri și competiție din cadrul METRO Chef m-au impresionat prin nivelul ridicat de pregătire al bucătarilor din zona de catering. Totodată, oferta de marfă proaspătă METRO România vine în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai rafinate ale acestui domeniu”, a declarat Sylvain Clerbout, Executive Chef Eurest Rom SRL.

Această sesiune de calificare în finala competiției METRO Chef 2013 va fi urmată de cea pentru ultima categorie bucătărie italienească, în perioada 09-10 și 11-12 septembrie.

Marea finală a competiției METRO Chef 2013 se va desfășura în perioada 1 – 3 octombrie și va desemna trei echipe câștigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302