Norvegia a câștigat Bocuse d’Or 2015

Norvegia a câștigat Bocuse d’Or 2015
person Horeca
access_time_filled

Norvegia a câștigat a 15-a ediție a competiției culinare Bocuse d’Or, după 5 ore și 35 de minute de teste „breath-taking” (care îți taie respirația, n.r.), așa cum le caracterizează organizatorii pe site-ul competiției. Prestigiosul concurs gastronomic – creat de Paul Bocuse în anul 1987 –  a premiat cel mai bun Chef din cei 24 de chefi de pe 5 continente care au performat live în fața a 2700 de suporteri și sub privirea celor mai faimoși chefi din lume. Competiția gastronomică Bocuse d’Or reprezintă un adevărat detector de talente și de trenduri culinare.

castigatoribocusedor2015

Organizată în cadrul salonului SIRHA din Lyon, a 15-a ediție Bocuse d’Or a fost încă o dată punctul de întâlnire pentru crema gastronomiei mondiale. Competiția a reprezentat o oportunitate pentru țările participante să se afirme și să se promoveze ca națiuni gastronomice de top. Cei 24 de chefi care au participat la eveniment au venit de pe 5 continente și au promovat cu brio moștenirea culturală și specificul culinar al țărilor din care provin. Ei au demonstrat precizie, îndrăzneală și creativitate„, se arată în comunicat de presă.

Norvegianul Orjan Johannessen, de la restaurantul Bekkjarvik Gjestgiveri, s-a distins de ceilalți concurenți, demostrând abilități excepționale și stăpânirea materiei prime.

Câștigând Bocuse d’Or de 5 ori și ajungând pe podium de 9 ori, Norvegia demonstrează o consecvență implacabilă. Statele Unite ale Americii au obținut locul al doilea, atestând calitatea impecabilă a gastronomiei americane și confirmând importanța de care se bucură competiția Bocuse d’Or în America. Nici Suedia nu este nou venită pe podium; câștigând al doilea trofeu Bocuse Bronze, Suedia rămâne a treia țară în ceea ce privește realizările din concurs„, se arată în comunicatul organizatorilor.

bocusedor2015_2Vă prezentăm mai jos rezultatele competiției:

Bocuse d’Or – Norvegia

Orjan Johannessen de la restaurantul Bekkjarvik Gjestgiveri (Austevoll), reprezentând Norvegia, a câștigat Bocuse d’Or 2015 și premiul de 20.000 euro. Norvegia a ajuns deja pe podium de 9 ori până în prezent. Orjan Johannessen a participat și la finala din 2013.

Silver Bocuse – Statele Unite ale Americii

Philip Tessier de la restaurantul The French Laundry (California), reprezentând Statele Unite ale Americii, a câștigat Silver Bocuse 2015 și un premiu de 15.000 euro. Este pentru prima dată pentru SUA când ajunge pe podium în cele 15 participări ale sale.

Bronze Bocuse – Suedia

Tommy Myllymaki de la restaurantul Spira-Sjön-N.E.O.-Julita Wärdshus, reprezentând Suedia, a câștigat Bronze Bocuse 2015 și premiul de 10.000 euro. Tommy Myllymaki se află pentru a doua oară pe podium, el câștigând Silver Bocuse în 2011.

Sursa: www.bocusedor.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302