Patru restaurante din București pe lista celor mai bune 1000 de restaurante din lume

Patru restaurante din București pe lista celor mai bune 1000 de restaurante din lume
person Horeca
access_time_filled
  • goutdefrance1Restaurantele românești, invitate să valorizeze gastronomia „a la francaise” în cadrul operațiunii ‘Gout de France / Good France’

Patru restaurante din București – Beca’s Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot francais, Joseph by Joseph Hadad – apar pe lista celor mai bune 1 000 restaurante din lume, ‘La Liste’, dată publicității joi, 17 decembrie a.c., la Quai d’Orsay – Ministerul  francez  al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale.

Valorizarea gastronomiei franceze – deschisă, inovatoare, păstrând valori tradiționale precum: bucuria de a împărtăși, plăcerea, respectul pentru hrana de calitate și pentru planetă – este unul dintre angajamentele diplomației franceze.

în acest sens, a fost organizată în 2015 prima ediție a „Gout de France / Good France”, care s-a bucurat de un mare succes, având parte de o mobilizare care a depășit așteptările.

în 2016, operațiunea continuă cu o a doua ediție care va avea loc pe 21 martie.

Restaurantele din România care doresc să ia parte la acest eveniment de marcă dedicat rafinatei gastronomii „a la francaise” sunt invitate să se înscrie până pe 7 ianuarie 2016, completând formularul online disponibil la următoarea adresă: http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register.

în 2015, restaurantul Le Bistrot francais a participat la operațiunea ‘Gout de France / Good France’.

‘La Liste’, care pune în valoare cele mai apreciate restaurante de pe cele cinci continente, a fost prezentată de domnul Philippe Faure, președinte al agenției de promovare a turismului Atout France, în prezența domnului Laurent Fabius, Ministru al Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale.

‘La Liste’ propune o grilă de lectură obiectivă, transparentă, de anvergură internațională. Pentru a garanta obiectivitatea și independența clasamentului, ‘La Liste’ s-a bazat pe experiența unor chef de prestigiu, care au fost rugați să evalueze, în mod confidențial, ghidurile de specialitate din țările lor, 300 000 de publicații de acest fel fiind consultate online.

Japonia se situează pe primul loc în clasamentul propus de ‘La Liste’, cu 127 de restaurante menționate, urmată îndeaproape de Franța cu 118 restaurante în top, Statele Unite (101), China (69) și Spania (52).

Prin intermediul acestui clasament, Franța își confirmă statutul și reputația în universul gastronomiei internaționale.

Mai multe informații despre ghidul ‘La Liste’ puteți regăsi pe site-ul http://www.laliste.com/.

Restaurantele interesate să participe la operațiunea ‘Gout de France / Good France’ sunt invitate să o contacteze pe doamna Sevrine Jacobs, consilier pentru agricultură în cadrul Ambasadei Franței în România: sevrine.jacobs@dgtresor.gouv.fr.

Sursa: Comunicat de presă Ambasada Franței, publicat pe agerpres.ro

Sursă foto: franceuncovered.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302