Conceptul La Mia Cucina da Massimo, lansat în premieră în Timişoara

Conceptul La Mia Cucina da Massimo, lansat în premieră în Timişoara
person Horeca
access_time_filled

La Mia Cucina da MassimoLa Mia Cucina da Massimo, un concept de locație horeca inovator a fost lansat în premieră mondială la Timișoara, în piața Operei, în data de 11 decembrie 2015. 

La Mia Cucina da Massimo reprezintă proiectul pilot, prima unitate al unui nou concept internațional de licențiere. Locația vă invită să descoperiți specialități italienești delicioase și sofisticate, preparate din ingrediente exclusive, provenite din regiunea Emilia Romagna, cunoscută la nivel mondial pentru realizarea celor mai bune specialități italienești.

Unicitatea și viabilitatea conceptului rezultă din combinația a trei competențe perfecționate de-a lungul timpului de către noi: la mia cucina, bucătăria italiană autentică, la caffetteria, barul tipic italian și dolci e gelati, înghețata artizanală și deserturile specific italienești.

La Mia Cucina da Massimo a fost dezvoltat și realizat de Segafredo Zanetti Espresso Services Ltd. (SZE Services Ltd.), o companie creată în sistem joint venture de Massimo Zanetti Beverage Group (MZB Group), unul dintre cei mai importanți operatori pe piața mondială a produselor destinate segmentului HORECA, respectiv Bibas Group, un grup de firme brașovean cu peste 15 ani de activitate în domeniul de profil”, au declarat la ceremonia de deschidere Pascal Heritier, COO al MZB Group și Csaba Salamon, COO al SZE Services Ltd. Aceștia i-au mulțumit d-lui Ovidiu Samoilă pentru parteneriatul care a făcut posibilă realizarea acestui concept original în Timișoara.

Semnificația deosebită a evenimentului a fost marcată de prezența d-lui Massimo Zanetti, președintele MZB Group, a d-nei Zanetti și a membrilor importanți din boardul de directori al MZB Group.

O competență autentic italiană: la mia cucina

La Mia Cucina da Massimo promovează specialitățile bucătăriei italiene tradiționale atât de populare peste tot în lume. Desigur, tradiția variază în funcție de arii geografice și prezintă diferențe de nuanță în funcție de viziunea celui care o pune în practică.

La Mia Cucina da Massimo

în aceste condiții, unicitatea și nucleul solid al meniului din La Mia Cucina da Massimo este dată de selecția ingredientelor de bază cu renume mondial, provenite din regiunea Emilia Romagna și certificate IGP (Indicazione Geografica Protetta). E suficient să amintim doar cunoscutele Parmigiano-Reggiano, prosciutto di Parma, salumi di Modena sau Aceto Balsamico tradizionale di Modena.

Un moment special al ceremoniei de deschidere l-a constituit numărul personal al lui Ennio Biolchini, unul dintre cei mai renumiți și cunoscuți producători de Parmigiano-Reggiano, care a feliat un Parmigiano-Reggiano de 40 de kg, pe care l-a oferit spre degustare invitaților.

Meniul tradițional oferă o varietate generoasă de categorii de specialități – sandwich, toaste, frittata, piadina, insalate, antipasti, paste, pizza -, specialități menite să-i impresioneze și pe cei mai exigenți iubitori ai bucătăriei italiene.

O competență tipică: bar all`italiana

Dincolo de clasica cultură espresso, bazată pe soluțiile brandului Segafredo Zanetti, La Cucina Da Massimo introduce inovații importante.

Categoria specialităților de cafea se îmbogățește acum cu flat white, cold brewed coffee (băutură de cafea extrasă la rece, în urma unui procedeu cu durata de 8-12 ore) și frappé-uri pe bază de înghețată artizanală.

La Mia Cucina da Massimo

Noutăți absolute ale meniului de băuturi sunt și Galvanina Bio Soft Drinks produse din apa minerală a celor mai vechi izvoare italiene și din sucul stors al fructelor proaspete.

în fine, meniul de băuturi propune o selecție exclusivă de vinuri italienești DOC și DOCG din zonele: Veneto, Friuli, Liguria, Marche, Piemont și Sicilia.

O competență a artizanatului pur: dolci e gelati

Competența dolci e gelato nu doar completează profilul conceptului La Mia Cucina da Massimo, ci îi conferă un caracter integral, coerent.

înghețata artizanală, compozițiile de cupe care se realizează din ea și deserturile artizanale se prepară zilnic din ingrediente proaspete și materii prime furnizate de liderul mondial în dezvoltarea de produse și idei pentru segmentul înghețatei artizanale, compania italiană MEC3.

Specialitățile prezentate în meniu au la bază ingrediente naturale, lipsite de adaosuri chimicale sau artificiale și sunt caracterizate de continua preocupare pentru inovație și conștiința caracterului sănătos.

Așa cum au subliniat toți vorbitorii ceremoniei de deschidere, La Mia Cuccina da Massimo este un proiect pilot al unei noi rețele globale pe care SZE Services Ltd. dorește să-l dezvolte în următorii ani.

Compania dezvoltă concepte în virtutea unei viziuni de 360° asupra industriei ospitalității. în spiritul acestei viziuni, conceptul se subordonează întotdeauna pre-definirii profilului locației (shop profile thinking), la care se adaptează cele 7 elemente strategice cheie:

  • dezvoltarea și planificarea conceptului,
  • realizarea shop fitting-ului și furnizarea echipamentelor profesionale,
  • furnizarea materiilor prime food și non-food,
  • trainingurile și implementările de produse,
  • soluțiile de marketing, dezvoltarea și inovarea de produse,
  • rețeaua de logistică și de suport,
  • serviciile complementare de suport.

„Avem încrederea că profesionalismul Segafredo Zanetti Espresso Services Ltd poate crea valoare adăugată întregului sector HORECA românesc și internațional”, au spus cei doi COO în încheierea festivității de deschidere.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302