Proprietarii de localuri din Centrul Istoric, în discuţii cu Primăria

Proprietarii de localuri din Centrul Istoric, în discuţii cu Primăria
person Horeca
access_time_filled

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat, sâmbătă, cu membrii Asociației Comercianților din Centrul Istoric, despre programul de funcționare al teraselor sezoniere, dar și despre posibilitatea ca acestea să aibă cromatică uniformă și mobilier adecvat specificului zonei.

terasecentrulvechi

Primăria Capitalei informează că întâlnirea de la sediul municipalității a avut loc la inițiativa lui Oprescu, discuțiile vizând propunerile referitoare la regulamentul de organizare și funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Istoric, proiect care se află în dezbatere publică.

Potrivit sursei citate, participanții la discuții și-au exprimat preocuparea pentru asigurarea condițiilor privind stabilitatea și siguranța imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere de către utilizatorii spațiilor comerciale și pentru aspectul teraselor. S-a luat în discuție, astfel, posibilitatea de a avea o cromatică uniformă, dar și tipul de mobilier adecvat, în concordanță cu specificul zonei.

A fost analizată, de asemenea, posibilitatea legală de a mări programul de funcționare a teraselor pe timpul nopții, față de propunerea din regulament, aceasta fiind în discuție și urmând să fie analizată și încadrată în prevederi legale.

restaurantecentruvechi

Nu avem de gând să vă îngrădim activitatea, de aceea am propus spre dezbatere acest proiect acum, pe perioada iernii, pentru ca până la primăvară, când veți deschide terasele, să cădem la un acord. Vom căuta posibilitățile legale să vă ajut în continuare. Însă vom face asta cu respectarea legii, în avantajul bucureștenilor, indiferent că sunt consumatori sau localnici. Doresc ca Centrul istoric să arate ca orice zonă turistică și de promenadă din centrul unei capitale europene dezvoltate„, le-a spus primarul general comercianților din Centrul Istoric.

Sursa: Mediafax

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302