Românii vor mai multe opţiuni sănătoase în restaurante

Românii vor mai multe opţiuni sănătoase în restaurante
person Horeca
access_time_filled

87% dintre românii care iau masa în oraș în mod regulat și-ar dori să aibă la dispoziție mai multe opțiuni sănătoase în meniuri, arată un studiu efectuat de Unilever Food Solutions. Același studiu arată că 70% dintre cei chestionați cred că obezitatea este într-adevăr o problemă în țara noastră.

studiuUFS

Organizația Mondială a Sănătății estima că, în 2008, 1,5 miliarde de adulți erau supraponderali. Dintre aceștia, 500 de milioane erau obezi. Până în 2015, numărul supraponderalior va crește la 2,3 miliarde, iar cel al obezilor ” la 700 de milioane. Conform aceleiași surse, în 2008, 51% dintre adulții români erau supraponderali, iar 19,1% obezi. Printre cauzele principale ale acestei epidemii se numără sedentarismul și alimentația necorespunzătoare.
Potrivit studiului efectuat de Unilever Food Solutions în București, mai mult de jumătate (54%)  dintre cei care iau masa în mod frecvent în oraș își caracterizează obiceiurile alimentare ca fiind nesănătoase. Întrebați cine sunt cei responsabili pentru a îmbunătăți calitatea mâncării, consumatorii au numit proprietarii de restaurant (76%), apoi producătorii de ingrediente (65%) și bucătarii (62%). Persoanele în măsură să recomande un meniu sănătos sunt doctorii, bucătarii și familia.

studiuUFS2

„Studiul a arătat că bucureștenii nu sunt adepții mâncării sănătoase, care este considerată scumpă de 78% dintre aceștia. Mai mult de jumătate cred că nu e sățioasă și 63% spun că nu pare gustoasă. Această percepție, alături de cifrele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, arată că noi, cei din industria de food service, ne confruntăm  cu o problemă pentru care, momentan, nu există soluții. Ce ar trebui să facem acum este să ne educăm consumatorii și să le oferim opțiuni sănătoase atrăgătoare, pentru a-I ajuta să ducă vieți mai sănătoase”, a declarat Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions România.
La nivel global, studiul Unilever Food Solutions a arătat cei mai interesați de opțiunile sănătoase din restaurante sunt indonezienii și chinezii (80%). La polul opus se află rușii – doar 40% dintre ei caută în meniu feluri sănătoase. Mâncarea sănătoasă este considerată scumpă, insuficient de sățioasă și mai puțin gustoasă de către persoanele care iau regulat masa în oraș, și la nivel global. 57% dintre respondenți cred că mâncarea sănătoasă studiuUFS3este mai scumpă (cei mai mulți dintre aceștia fiind în Polonia – 69%, și cei mai puțini în Marea Britanie ” 46%). Mai mult de 4 din 10 respondenți consideră că mâncarea sănătoasă nu este suficient de sățioasă. Felurile de mâncare sănătoase sunt percepute ca mai puțin atrăgătoare de o treime din cei chestionați la nivel global.
Studiul „Perceptions and Practices related to Healthy Eating” a fost realizat în martie 2012 de IMAS Marketing și Sondaje pentru Unilever Food Solutions pe un eșantion de 300 de respondenți cu vârste între 18 și 64 de ani, din București, care iau masa în oraș cel puțin o dată pe săptămână pentru micul dejun, prânz sau cină. Aceste persoane se caracterizează printr-un venit peste medie (peste 1500 lei/lună) și educație medie și superioară.
„Seductive Nutrition” este cel de-al treilea raport Raport Global Privind Meniurile realizat de Unilever Food Solutions. Cercetarea a fost realizată de BrainJuicer, în parteneriat cu Salt PR, pe baza unui chestionar aplicat unui număr de 5000 de oameni din 10 țări (SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia, Turcia, Polonia, Africa de Sud și Indonezia), care mănâncă în oraș cel puțin o dată pe săptămână.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302