Sorin Becheanu a fost desemnat “Mixologul Anului 2016”

Sorin Becheanu a fost desemnat “Mixologul Anului 2016”
person Horeca
access_time_filled

Barmaniada, cea mai importantă competiție anuală de bartending din România, a desemnat câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016 în România. Cei mai talentați barmani mixologi s-au reunit marți, 27 septembrie, într-o atmosferă plină de energie și creativitate la Nomad SkyBar, în cadrul competiției Barmaniada, aflată la cea de-a șaptea ediție.

Etapa de Mixologie a pus la încercare nu numai acuratețea tehnicilor folosite de concurenți, dar și creativitatea și atitudinea acestora în prepararea și prezentarea unor cocktail-uri inedite. Iar provocarea a fost ca aceștia să își prezinte băuturile printr-un moment special, interactiv, care să se poată regăsi și în practica zilnică din spatele barului.

Concurenții au avut de pregătit un Gin Tonic Twist, un cocktail pe bază de gin, cu tema „Filmul londonez”, inspirat din filmele iconice create în orașele Londrei. Din Notting Hill în East End, fiecare locație a inspirat în stilul ei rețetele cocktailurilor. De asemenea, concurenții au mai avut de preparat un cocktail nonalcoolic, cu tema „New Flavour Profile”, precum și un mix de gin și ceai cu tema „Gin & Tea Match”.

Câștigătorii

Câștigătorii Etapei de Mixologie sunt Sorin Becheanu (București), Andrei Mocan (Brașov) și Mihai Fetcu (Brașov). Sorin Becheanu a câștigat o vizită în Londra și s-a calificat direct în finala globală Beefeater MIXLDN, cea mai mare competiție de mixologie din lume pe categoria de gin,  precum și un premiu în valoare de 400 Euro. Ceilalți doi câștigători au primit premii în valoare de 300 Euro – locul al II-lea și 150 Euro pentru cel de-al treilea loc al podiumului.

podiumetapamixologiebarmaniada

Aceștia au impresionat juriul cu cocktailuri concept inedite care le-au pus în valoare atuurile profesionale, dar și pe cele personale. Sorin Becheanu, câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016, a creat un cocktail concept, Classified, sub forma unui agent secret a cărui singură misiune era să fie cel mai bun cocktail al anului, având ajutoare inedite precum sirop de soc, kiwi și busuioc. Andrei Mocan a impresionat juriul printr-un cocktail clasic, Orange Gimblet, ale cărui nuanțe de lichior de portocală, sirop de bezele și honey bitter i-au adus fericitul loc II în competiția celor mai buni mixologi. Cocktailul lui Mihai Fetcu a avut ca protagosniste aromele puternice din plante și mirodenii. Astfel, Mihai a câștigat locul III al competiției cu Half Past Bitter, o băutură cu accente fructate, dar și de ceai negru.

De asemenea, participanții au avut de preparat două cocktailuri pe bază de gin și un cocktail nonalcoolic, cocktailuri ce au ieșit în evidență prin ingrediente surprinzătoare ca indian tonic water, matcha tea, lichioruri japoneze, busuioc, rozmarin, suc de lychee, rodii, sirop de lemon grass, soc, lavandă, puree de blueberry, apă de trandafir sau oțet de vișine. 

Sunt foarte fericit că pasiunea pe care o am pentru mixologie s-a concretizat într-o competiție atât de frumoasă. Am avut ocazia să prezint mixuri inedite, fresh care au fost jurizate de cei mai buni experți în domeniu. Iar bucuria e cu atât mai mare cu cât am șansa de a reprezenta România în competiția globală Beefeater MIXLDN, din Londra, unde mă voi strădui să-mi duc pasiunea la alt nivel”, a spus Sorin Becheanu (foto jos), câștigătorul titlului de Mixologul Anului 2016. 

sorinbechean1

Juriu

Juriul competiției a fost format din profesioniști renumiți, care au evaluat preparatele concurenților din punct de vedere tehnic, senzorial și din punct de vedere al experienței create. Președintele comisiei, Tim Stones,  i-a avut alături pe următorii membri:
•    Bogdan Nicolae, co-fondator Barmania și președinte al Asociației Barmanilor Profesioniști din România;
•    Tudor Alexandru, trainer Barmania și barman profesionist;
•    Ionuț Frangulea, Brand Ambassador Monin;
•    Sima Vasile, barman profesionist cu experiență de peste 8 ani în bartending, Food & Beverage Manager Nomad Skybar.

Premiul pentru Cocktailul Blogoholic

Premiul pentru Cocktailul Blogoholic a fost desemnat de reprezentanți ai blogosferei românești și a fost înmânat lui Alexandru Ioniță (București). Alexandru a impresionat juriul format din Cristian Florea, Edi Enache, Cristina Bazavan, Aleka Sarah, Alexandru Sîrbu, Roxana Bursuc, Irina Manole, Ștefan Roșioară și Andra Nicula, printr-un cocktail concept inspirat de filmul londonez de comedie, pe care l-a denumit Dead or Alive. Combinația surprinzătoare de vodcă infuzată cu ardei iute, suc de rodii, gin, oțet de vișine sau fructe roșii a fost favorita mesei de jurați blogoholici.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302