Airbnb include România în top 5 cele mai căutate destinații în 2020

Airbnb include România în top 5 cele mai căutate destinații în 2020
person Horeca
access_time_filled

România a fost inclusă de platforma internațională Airbnb într-un top al celor mai căutate destinații pentru anul 2020, clasamentul fiind realizat pe baza creșterii de la an la an a numărului de rezervări.

Reprezentanții platformei online de rezervări estimează că România va cunoaste în 2020 o creștere a rezervărilor de 298% față de anul 2019 și descriu România ca fiind o destinație recunoscută pentru peisajele unice, în care turiștii se pot bucura de experiențe unice.

România, cu dealurile sale virgine și satele sale străvechi, este destinația perfectă pentru cei care doresc să se îndepărteze de la traseul obișnuit. Èšara are unele dintre cele mai bine păstrate păduri virgine din Europa și, potrivit Indexului privind Performanța de Mediu din 2018, se situează pe locul 15 la nivel global atunci când vine vorba despre vitalitatea ecosistemului”, spun reprezentanții Airbnb.

traveltoromania

Iată cele 20 de destinații care vor în trend în 2020 potrivit clasamentului Airbnb bazat pe creșterea de la an la an a rezervărilor:

1. Milwaukee, WI, US

2. Bilbao, Spain

3. Buriram, Thailand

4. Sunbury, Victoria, Australia

5. Romania

6. Xi’an, China

7. Eugene, OR, US

8. Luxembourg

9. Guadalajara, Mexico

10. Vanuatu

11. Cali, Colombia

12. Cape Canaveral, FL, US

13. Aberdeen, Scotland

14. Courtenay, BC, Canada

15. Ubatuba, Brazil

16. Les Contamines-Montjoie, France

17. Tokyo, Japan

18. Kerala, India

19. Malindi, Kenya

20. Maastricht, Netherlands

Clasamentul Airbnb poate fi vizualizat AICI.

Aceste estimări pentru anul 2020 ne arată încă o dată potențialul enorm pe care România îl are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arată o creștere a vizitatorilor străini care au ajuns în țara noastră în primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodată, o creștere cu aproximativ 8% a numărului de turiști români care au ales să își petreacă vacanțele în țara noastră și să redescopere România ca destinație turistică. Măsura voucherelor de vacanță a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistică de la noi din țară. în același timp, trebuie spus că, în acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societăți comerciale private care au ales să acorde vouchere de vacanță angajaților. Acest lucru dovedește încă o dată că această măsură a fost una care a avut nu doar un rol social ci și un rol economic important”, a declarat, cu această ocazie, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302